LIFESTYLE

Dvije novosti stižu s Facebooka i Instagrama

Nove korisne opcije
instagram
digitalnom svijetu, posebice onom društvenih mreža, utakmica ne poznaje odmor. Kako bi zadržale svoju vodeću poziciju, najpopularnije društvene mreže konstantno uvode promjene ne bi li korisnicima osigurali još bolju uslugu i zadovoljili baš sve njihove potrebe, pa čak i one koje sami još nisu ni osvijestili.

Posljednje su tako novosti predstavili Facebook i Instagram. Facebook se obratio influencerima te je najavio lansiranje posebne aplikacije koja će kreatorima contenta pomoći u njihovom radu. Aplikacija će uključivati Live Creator Kit kojom bi kreatori imali mogućnost upotpuniti svoje live streamove zanimljivim i posebnijim dodacima, a na raspolaganju bi imali i dodatne alate pomoću kojih bi optimizirali svoj sadržaj i pratili statistiku. Aplikacija bi trebala službeno biti lansirana kasnije ove godine.

S druge strane, Instagram je najavio Favorites, način dijeljenja postova s manjim grupama probranih korisnika. U sklopu ove opcije će se moći kreirati posebne liste favorita koja će se u svakom trenutku moći mijenjati, a osobama s liste će se moći slati Storiesi i obični postovi. Poželite li podijeliti post samo sa svojim favoritima, pronaći ćete zelenu oznaku na koju ćete kliknuti, a na vašem profilu će se nalaziti i poseban izbornik označen zvjezdicom u kojem ćete moći pronaći postove podijeljene sa svojim favoritima. Ostalim korisnicima ovi postovi, jasno, neće biti vidljivi. Ovaj je novitet trenutno u fazi testiranja, no uskoro bi trebao postati dostupan svim korisnicima. 

M.M.
Foto: Pexels
Objavljeno: 27.06.2017. u 09:33

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p