S jučerašnjim danom postala je poznata lista najboljih restorana na svijetu aktualne 2017. godine. Prvo je mjesto mjesto tako na prestižnom World’s 50 Best Restaurants popisu zaslužio Eleven Madison Park iz New Yorka s chefom Danielom Hummom na čelu, dok je prošlogodišnji talijanski pobjednik Osteria Francescana chefa Massima Botture na drugom mjestu, što ga svrstava među najbolje europske restorane. Dok je Eleven Madison Park po prvi puta od 2004. godine zaslužan za uvrštavanje američkog restorana među sam vrh najboljih na svijetu, to svakako nije strano Španjolskoj čiji je El Celler de Can Roca iz Modene na trećem mjestu liste. Svečanost proglašenja laureata na svjetskoj restoranskoj sceni održana je jučer u Royal Exhibition Building u Melbourneu, a u izboru je sudjelovalo preko tisuću chefova, gastro kritičara, novinara i ostalih stručnjaka, no lista je po običaju popraćena i zamjerkama poput one da se među najbolje uvrštavaju isključivo restorani s izrazito skupim jelovnicima ili pak nezastupljenost žena na listi. Istovremeno, velika je pohvala stigla Ani Roš iz Slovenije koja se našla na 69. mjestu najboljih chefova, što je čini najboljim ženskim chefom na svijetu. Najboljih 10 restorana na svijetu u 2017. vam donosimo u nastavku, dok cijelu listu možete pogledati ovdje. 1. Eleven Madison Park, New York, SAD 2. Osteria Francescana, Modena, Italija 3. El Celler de Can Roca, Girona, Španjolska 4. Mirazur, Menton, Francuska 5. Central, Lima, Peru 6. Asador Etxebarri, Axpe, Španjolska 7. Gaggan, Bangkok, Tajland 8. Maido, Lima, Peru 9. Mugaritz, Errenteria, Španjolska 10. Steirereck, Beč, Austrija M.M. Foto: Pexels
Do ukusnog kolača bez paljenja pećnice Oreo cheesecake: ukusni kolač bez pečenja za što slađi početak vikenda
Sladoledi u kojima će uživati svaki ljubimac! Sjajne vijesti! Ben&Jerry’s od sada u ponudi ima i sladolede za pse!
Poznati hrvatski chef pokrenuo je brend s nešto drugačijom filozofijom! Novi domaći brend u vaš dom donosi najukusnije delicije kojih se nećete moći zasititi!
Budimo #jednizadruge kupnjom domaće i ekološki uzgojene hrane! Ovih dana kupujemo banijske proizvode kako bi pridonijeli oporavku potresom ranjenim područjima!