GASTRO

10 savjeta za savršeni provod na otvorenom

Što je sve potrebno za nadolazeća ljetna druženja?
10 savjeta za savršeni provod na otvorenom 
Nećemo vam lagati, ljetna druženja na otvorenom ono su za što živimo dobar dio godine. Od glazbenih festivala koji ne prestaju biti omiljeni oblik zabave u toplijem dijelu godine, pa sve do mirnih ćakulanja s prijateljicama uz čašu roséa nakon posla dok u pozadini svira gramofon, koliko god otrcano zvučalo, naša su verzija raja. 

Kako je taj raj itekako pokucao na vrata već s prvim danima lipnja, vrijeme je da sve potrebno za idealna privatna druženja na balkonima, terasama i dvorištima imamo pri ruci. Osim što je dobro uvijek se opredijeliti za provjerena vina, imati dostatnu količinu laganih koktela za goste, biti spreman za iznenadni pljusak i nipošto ne zaboraviti na glazbu u pozadini, uz ovih nekoliko savjeta postizanje savršene atmosfere nadolazećih mjeseci će biti mačji kašalj.
  10 savjeta za savršeni provod na otvorenom
 

Rasvjetni lanac je apsolutni 'must have'.

Ljeto i lampice idu zajedno kao palačinke i marmelada, stoga nijedno ljetno druženje ne možemo zamisliti bez ovog atmosferičnog dodatka.

Kokteli neka budu lagani.

U slučaju da se opredijelite za koktele umjesto vina, neka oni budu laganiji, s manjom dozom alkohola. Ipak je u pitanju više-manje mirno druženje i nije potrebno da se večer naprasno i rano prekida jer netko od prijatelja ne zna svoje granice.

Birajte provjereno vino.

Ako po prirodi volite eksperimentirati, posebno s vinima, preporuka je da se za druženja s prijateljima suzdržite od toga i birate provjereno. Odlučite se za vina koja voli većina, a ako ne znate koja su to, za preporuku pitajte u trgovini ili vinariji u kojoj kupujete.

Svijeće uvijek i posvuda.

Mirisne ili obične, još su jedan moment bez kojeg ne može proći bilo kakvo druženje, a posebno ono na otvorenom. One će kreirati lijepu atmosferu, a laskavo osvjetljenje koje osiguravaju samo je dodatni plus.
 
10 savjeta za savršeni provod na otvorenom 

Udobnost kao imperativ.

Kako bi se vaši gosti osjećali udobno i ugodno, pobrinite se da pri ruci imate jastuke i lagane pokrivače u slučaju da navečer zahladi.

Glazba je duša zabave.

Okupljanja na kojima glazba ne svira u pozadini ona su koja bismo radije izbjegli, stoga nemojte zaboraviti stisnuti play na omiljenu playlistu koju ćete prilagoditi prilici i prijateljima. Glazba opušta, potiče dobro raspoloženje, dobra je tema diskusije i popunjava pauze u razgovoru te je esencija svakog neformalnog okupljanja.
 
vino i jagode

Kompaktni zalogaji.

Ako ste prijatelje pozvali na spontano i opušteno druženje, pripremanje kompliciranih jela slobodno zaboravite. Umjesto toga pripremite maslinovo ulje, masline i sir - fine zalogaje koji će baš svima biti po volji i sjajno će pasati uz vino.

Pazite na prognozu.

Kasno proljeće je varljivo, tako da morate biti pripremljeni za sve scenarije, pa i onaj koji uključuje hitnu seobu u zatvoreni prostor ili spuštanje tende. 

Ne sramite se igranja.

Razumijemo, u kasnim ste dvadesetima ili ste prešli tridesetu, orijentirani ste na karijeru i imate mnogo obaveza na leđima, no to ne znači da se morate prestati igrati. Odrasla druženja ne podrazumijevaju nužno razgovore o poslu, štoviše. Iskoristite ih za potpuni odmak od obaveza i svakodnevice, osmislite društvene igre, kartajte, bacajte loptu u kantu... Bilo što, samo da ne gledate u ekrane mobitela ili pričate o problemima.
 
10 savjeta za savršeni provod na otvorenom 
M.M.
Foto: Pexels, Style me Pretty 
 
Objavljeno: 09.06.2016. u 15:17
Tagovi: party, Vino

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p