GASTRO

2 načina kako pripremiti voće za desert

Ukusna i jednostavna slastica

2 načina kako pripremiti voće za desert  
Nedostaje vam nešto slatko poslije ručka, no u hladnjaku imate samo voće i nekoliko nezanimljivih sastojaka? Straha nema, jer je ovo idealna prilika da probate nešto novo. Za fine recepte koje vam danas donosimo trebat će vam upravo voće, a rezultat će, suprotno očekivanjima, zadovoljiti i najveće sladokusce. 

Jednostavno i jednako ukusno kao i domaća pita jest pečeno voće. Možete birati između različitih voćki za ovaj recept, a mi vam predlažemo nešto što vaša kuhinja zasigurno sadrži - jabuke i grejp.
 
Za pečeni će vam grejp biti potrebna dva grejpa (za 4 porcije) i smeđi šećer. Grejp prepolovite na pola i lagano razrežite kriške unutar polovica kako bi se šećer bolje upio, potom posipajte šećerom i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva te na 15-20 minuta.
 
2 načina kako pripremiti voće za desert 
Pečene ćete jabuke pak pripremiti uz pomoć 2 jabuke, ¼ šalice smeđeg šećera, malo cimeta i ½ lista lisnatog tijesta. Jabuke prerežite na pola i posipajte unutrašnjost smeđim šećerom. Lisnato tijesto narežite na tanke trakice i posložite ih na vrh jabuke te dodatno posipajte šećerom i cimetom. Pecite na 200 stupnjeva, oko 18 minuta, sve dok lisnato ne dobije zlatno-smeđu boju. Desert možete poslužiti s kuglicom sladoleda od vanilije.
 
M.M.
Foto: A Beautiful Mess 
Objavljeno: 28.02.2016. u 11:13
Tagovi: prehrana, hrana, recepti

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p