GASTRO

3 genijalna recepta s narom kao osnovnim sastojkom

Zalogaji kojih se nećete moći zasititi

3 jednostavna i slasna zalogaja s narom 
Jedno je od najljekovitijih i najstarijih voća na svijetu, hvaljeno zbog svog blagotvornog utjecaja na kardiovaskularni, živčani i koštani sustav te mnoštva antioksidansa koje sadrži. Nar, šipak ili mogranj je sastojak koji bi definitivno bilo dobro uvrstiti u svoju dnevnu rutinu, osobito sada kada mu traje sezona.

Obično se konzumira kao sok, ocat, čaj, sjajan je sastojak kolača i želea, no mnogo je drugih načina na koje ovu voćku možemo uvrstiti u svoje obroke. Mi vam donosimo tri recepta koja možete isprobati već danas. Brzi su, više-manje zdravi i nevjerojatno ukusni.
 
Koktel od nara i mandarina
Za početak, i za one koji nisu skloni kuhanju, nar može poslužiti kao sastojak finog jesenskog koktela. Osim što je vizualna poslastica, ovaj napitak je miks pravih jesenskih namirnica i sjajna zamjena ljetnim varijantama koktela. Ono što će vam trebati je ¼ šalice nara, 1 oguljena mandarina, 2 žličice likera St. Germaine (ili voćnog likera po želji), 2 žličice soka od nara te šampanjac.
 
3 jednostavna i slasna zalogaja s narom
Salata s keljom i narom
Ako ste s dolaskom hladnijih dana zanemarili svoju laganu prehranu, predlažemo salatu koja bi vas mogla preporoditi. Od sastojaka vam trebaju 2 mrkve, 3 repe, mnogo svježeg kelja, 2 avokada i sjemenke pola nara. Sirovu mrkvu i repu naribajte, a avokado zdrobite rukama zajedno s keljom, tako da kelj bude premazan. Sve zajedno pomiješajte, a dressing napravite od ½ šalice maslinovog ulja, ¼ šalice jabučnog octa, 1 žličice limunovog soka, 1 žličice senfa i prstohvata soli.
 
3 jednostavna i slasna zalogaja s narom 
Mozzarella s bosiljkom i narom
Trebate li inovativan zalogaj za druženje uz film, predlažemo vam da u trgovinu skoknete po 300g mozzarelle, 1-2 naranče i 1 vezicu bosiljka. U košaricu dodajte i sastojke za preljev: 500ml sok od nara, 200ml soka od naranče, 1 žlicu smeđeg šećera, sjemenke 2 nara, 250ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja te sok 1 limuna. Počnite s dressingom i ulijte u posudu sok nara i naranče te dodajte smeđi šećer, miješajte na vatri dok se ne pretvori u sirup, no pazite da ne izgori. Mozzarellu ocijedite i složite na tanjur za posluživanje, dodajte naranče i bosiljak. Zatim pomiješajte 50ml sirupa i sjemenke nara s maslinovim uljem i pola mjere limunovog soka. Preljevom prelijte tanjur s mozzarellom i servirajte odmah.
 
M.M.
Foto: Pinterest, Adore Champagne, Cubit's Organics
Objavljeno: 08.11.2015. u 09:55
Tagovi: prehrana, hrana, recepti

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p