Sunce i ugodne temperature su nas napokon počastili svojim prisustvom i ništa nas više ne može spriječiti da svo svoje slobodno vrijeme provodimo na otvorenom. Tradicionalno, s petim mjesecom otvara se i sezona roštilja i tuluma na livadama, stoga valja biti spreman na dobru i bezbrižnu zabavu te u rukavu imati nekoliko aseva koji će cijelu priču podići na novu razinu.
Pod
asevima ovoga puta mislimo na nešto drugačije recepte od klasičnih (i najlakših za pripremu) roštilja. Okupljate li svoje žensko društvo u vikendici na moru ili na obližnjem jezeru organizirate slavlje za prijatelje, ovoga puta pokušajte biti drugačiji i pripremite neki od ovih laganih
recepata koji će se fantastično slagati uz vino. Dodatno, iste male zalogaje možete spremiti za druženja uz koktele jer se kombinacijom sastojaka dobro slažu.
Krastavci s pestom i bosiljkom
Sastojci:
300g omekšanog kremastog sira
¾ šalice kiselog vrhnja ili običnog jogurta
3 žlice pesta s bosiljkom
vlasac izrezan na sitne komadiće
2 do 3 svježa krastavca, oguljeni i izrezani na komade
po želji se može dodati i majoneza
Priprema:
Stavite krem sir, pesto i jogurt u zdjelu i miksajte dok ne dobijete finu smjesu. Njome napunite krastavce i ukrasite vlascem.
Baguette s kupinama i sirom
Sastojci:
1 Brie sir u drvenoj kutiji
svježe kupine
½ čaše crnog vina (Pinot noir ili po izboru)
2 žličice šećera
1 baguette
Priprema:
Rastopite šećer u crnom vinu. Dodajte svježe kupine i ostavite da odstoje barem 30 minuta (što duže, to bolje). Izrežite gornju koru od sira Brie i vratite sir u kutiju. Stavite ga u pećnicu i pecite na 350 stupnjeva (10-12 minuta). Kada bude gotov, po žličicu kupina stavite preko pečenog sira, a po želji pospite vinom. Poslužite uz narezane kriške baguettea.
Šparoge s pršutom
Sastojci:
200g tanko narezanog pršuta
500g podrezanih šparoga
1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Jednu po jednu krišku pršuta omotajte oko svakog komada šparoga, tako da pokriva cijelu dužinu šparoge. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte šparoge i prepržite 2-3 minute. Poslužite odmah.
M.M.
Objavljeno: 26.05.2016. u 11:53