GASTRO

3 ideje za nedjeljni doručak u krevetu

Priuštite si savršen završetak tjedna
doručak u krevetu
V
alentinovo je prošlo, sa svim svojim crvenim ružama, bombonjerama i romantičnim večerama. Ipak, slavili ga ili ne, bili sretno sami ili sretno u paru, mišljenja smo kako nema validnog razloga da se tetošenje, što sebe, što dragih ljudi, ne nastavi.


U revijalnom tonu malih stvari koje nas čine sretnima, i s obzirom na to da je vikend doba kada si napokon možemo posvetiti više vremena i pažnje, ovaj smo naum odlučili materijalizirati već izjutra, doručkom u krevetu. Promislite li malo bolje, nema razloga da jednu običnu nedjelju, nalik svim ostalim nedjeljama koje dolaze u društvu dvije opcije - utopiti je u lijenosti ili unijeti dašak pozitive i romantike, ne započnemo upravo filmskim doručkom. Bilo da ga pripremamo samima sebi, partneru ili pak mami, gotovo smo sigurni da će ovaj mali znak pažnje cijeli naredni tjedan zaogrnuti plaštem dobre energije.

doručak u krevetu
U slučaju da ste ovakav idiličan scenarij gledali samo u filmovima, vrijeme je da stvar ispravite i priuštite si ovu malu dekadenciju, a mi ćemo vam pomoći s tri lake i brze ideje. Ono što vam treba za ovaj mali znak pažnje sebi ili drugima jest kava ili čaj po izboru te fini zalogaj. Poslužiti možete lagane palačinke od banane koje možete napraviti tako da zgnječite bananu i dodate joj dva umućena jaja te na kokosovom ulju ispečete homogenu smjesu. Detaljniji recept pronađite ovdje, a ako biste radije pripremili nešto konkretnije, prijedlog je tost s kremastim kozjim sirom preko kojeg ćete namazati svoj najdraži pekmez. Naizgled neobičan, ovaj spoj je itekako ukusan, a slične ideje možete naći ovdje. Treća opcija je da grčki jogurt pomiješate s malo meda i pistacija za lagan i brz doručak.

Važna napomena: doručak je obavezno konzumirati u najudobnijoj pidžami, uz epizodu omiljene serije ili uz zvuke najdraže glazbene playliste.


M.M.
Foto: treasuresandtravelsblog.com
Objavljeno: 19.02.2017. u 08:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p