GASTRO

3 ideje za spori nedjeljni doručak

Tost na tri slasna načina
Tost
Nedjeljom svoj doručak volimo konzumirati sporo, obilato i bez imalo grižnje savjesti. Pretvaramo ga u opuštajuću seansu koja hrani naše tijelo i dušu, imajući na umu kako je svaki trenutak dragocjen. Već će ponedjeljak, naime, donijeti spremanje u zadnji tren i manjak sna popraćen stavljanjem doručka u drugi plan.

Kako bismo u svoj ritual doručkovanja ubacili malo promjene, dobro je s vremena na vrijeme eksperimentirati s novim okusima. Uobičajenu marmeladu na tostu zamijenite kombinacijama od kojih već na spomen rastu zazubice.

Primjerice, svoj najdraži pekmez na tostu namažite preko sloja kremastog kozjeg sira. Osebujan, ujedno sladak okus će vam zasigurno prijati. Eksperimentima skloni foodieji će obožavati spoj hummusa od cikle i kozjeg sira, slasnu kombinaciju za koju je potrebno u jednakom omjeru pomiješati ova dva sastojka. Tost će biti još bolji posipate li ga s malo maslinovog ulja. Treća, no ne i manje ukusna opcija jest tost s ricotta sirom na kojeg treba posipati s nešto svježeg voća i malo meda. Nakon ovih  božanstvenih kombinacija, vjerujemo da ćete se čak i u ponedjeljak ustati malo ranije ne bi li stigli ponoviti slasni nedjeljni ritual.

tost

M.M.
Recepti: The Glitter Guide
Foto: The Glitter Guide
Objavljeno: 13.11.2016. u 09:30
Tagovi: prehrana, hrana, recepti

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p