GASTRO

3 omiljena čokoladna recepta bez pečenja koje možete isprobati već danas!

Praktični, a tako ukusni!

Iako jako uživamo u pripremi svakojakih slastica, moramo priznati da katkad jednostavno nemamo vremena za nešto zahtijevanje recepte. Ipak, to ne znači da ne možemo uživati u krajnje jednostavnim, a jako ukusnim čokoladnim zaloganija koji uspiju baš uvijek, ne peku se i sjajan su odabir želite li brzinski kolač koji će oduševiti baš sve!

Možemo se složiti kako su čokoladni kolačići, keksi i sl. neki od svima nam omiljenih izbora i upravo zato, ako već ne znate, pravi je trenutak da u svoju bilježnicu s receptima pospremite nekoliko praktičnih ideja koje su gotove za čas. Glavna prednost recepata koje smo izdvojili u nastavku je činjenica da se isti ne peku i to je samo jedan od razloga zašto su idealni i za one koji nisu toliko vješti u kuhinji. S obzirom na to da je pred nama period u kojem ćemo nešto više uživati u slatkim zalogajima, u nastavku potražite tri jako praktična recepta za koje ne sumnjamo da će vas oduševiti na prvu, što okusom, a što jednostavnošću pripreme!

Zdravi čokoladni muffini



- 2 mjerice Whey proteina
- 250 ml bademovog ili nekog drugog mlijeka po želji
- žlica kikiriki maslaca
- 2 žličice organskog kakaa
- malo agave ili šećera

Priprema:

Priprema ovih zdravih muffina je krajnje jednostavna i praktična jer sve što trebate učiniti je navedene sastojke ubaciti u blender i dobro promiješati. Smjesa koju je potrebno dobiti mora biti nešto gušća, ali dovoljno tekuća da je možete uliti u kalupe za muffine. Ako vam je smjesa rijetka, slobodno dodajte još malo Whey proteina. Kada ste zadovoljni smjesom i istu ste ulili u kalupe, muffine ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, a zatim uživajte u ukusnoj i zdravoj čokoladnoj slastici!

Čokoladna mousse torta



- 240 g mljevenih keksi
- 150 g čokolade za kuhanje
- 120 g maslaca
- 80-100 g mliječne čokolade
- 80 ml tople vode
- 4 žumanjka
- 4 bjelanjka

Priprema:

Prvi korak je napraviti podlogu za kolač i to tako što ćete usitniti, odnosno samljeti kekse, staviti ih u zdjelu, preliti rastopljenim maslacem te zatim dobro izmiješati, a dobivenu smjesu utisnuti u kalup promjera najviše do 25 cm. Nakon toga potrebno je čokoladu natrgati na kockice i u posudu dodati izrezan maslac. Sve skupa otopiti te u dobiveno dodati toplu vodu i žumanjke. Smjesu je zatim potrebno dobro sjediniti, a u drugoj posudi izmiksati snijeg te dobiveno umiješati u otopljenu čokoladu. Smjesu koju ste dobili ravnomjerno rasporedite po prethodno napravljenoj podlozi te ostavite u hladnjaku minimalno 3 sata, a na kraju dekorirajte po želji!

Čokoladni brownie



- 70 grama oraha
- 3 žlice kakao u prahu
- 3 žlice ohlađene skuhane kave
- 220 grama sušenih datulja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- malo kokosova ulja
- malo soli

Priprema:

Orahe je zajedno s dvije žlice kakaa u prahu potrebno samljeti u blenderu, a zatim u smjesu ubaciti i datulje te miksati dok smjesa ne postane kompaktna. Zatim treba dodati skuhanu kavu, sol i ekstrakt vanilije te sve skupa miksati. Kada je smjesa gotova, istu prebacite u odgovarajući kalup te ravnomjerno utisnite, a kokosovo ulje pomiješajte s preostalim kakaom u prahu i prelijete preko smjese koju ste stavili u kalup. Browniese odložite u hladnjak kako bi se stisnuli, a zatim iz izrežite na šire ploške i uživajte.

Dobar tek!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 08.11.2021. u 09:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p