GASTRO

3 jednostavna recepta za najfinije božićne slastice koje su ove sezone osvojile društvene mreže!

Recepti koje morate probati!
Toliko je razloga zbog kojih se svake godine posebno radujemo prosincu - tom blagdanskom mjesecu koji barem na nekoliko tjedana u godini cijeli grad prekrije najblještavijim blagdanskim ruhom, koje baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A osim upečatljivih dekoracija, bit blagdana svakako leži u provođenju vremena s našim najdražima, koje jednostavno ne može proći bez najukusnijih, domaćih božićnih delicija iz kuhinje kojima se posebno radujemo!

Miris božićnih slastica jedna je od najintenzivnijih, nostalgičnih asocijacija na djetinjstvo i sve prethodne Božiće, stoga svakako savjetujemo da se prilikom pripreme božićnih slastica držite barem nekoliko tradicionalnih, provjerenih recepata koji će se svake godine pronaći na vašem blagdanskom stolu, a koji će svake godine svojim dobro poznatim mirisom nagoviještati dolazak blagdana. A kako bi vaš blagdanski meni pratio i najnovije trendove, svakako savjetujemo da ove sezone uključite i nekoliko novijih recepata koji će zasigurno oduševiti vaše goste, a koji su ove sezone potpuno osvojili društvene mreže. Za pripremu spomenutih recepata ne treba vam ni previše vremena, ni previše sastojaka, a recepte za naša 3 uvjerljivo najdraža ovosezonska recepta potražite u nastavku članka!
 
Božićni Cannoli

Sastojci:

Tijesto od 500 g glatkog brašna
1 šalica šećera u prahu
1 šalica slatke bundeve 
100 g mascarpone sira
50 g ricotta sira
Pola Instant pudinga od vanilije
Vrhnje za šlag
Mali komadići čokolade (po želji)

Upute:

Od tijesta napravite nekoliko manjih pravilnih krugova (koliko želite cannola),a potom ih ubacite u vrelo ulje temperature 160 c. Pecite do zlatne boje i ostavite da se ohlade. Sve ostale sastojke dobro promiješajte po redoslijedu kako je navedeno u sastojcima, a vrhnje za šlag i komadiće čokolade koristite za ukrašavanje!
 
Božićni patuljci s jagodama

Sastojci:

Omiljeno tijesto za keksiće (za 24 keksa)
Šalica maslaca
400 g šećera u prahu
200 ml čvrstog vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
24 jagode, može i smrznute
24 male bombon kuglice  (najbolje Skittles)

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Za to vrijeme napravite kremu tako da sve sastojke osim bombona I jagoda dobro izmiješate i ostavite u hladnjaku na 10 minuta. Za to vrijeme posudu za mini muffine poprskajte uljnim sprejom. Napravite kuglice od tijesta za kolačiće i postavite ih u kalup za male muffine kako biste napravili 24 kolačića. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni, a potom na kolačić stavite žlicu kreme. Dodaje jagodu, a potom ju dodatno ukrasite kremom i bombonima.
 
Božićne jelke s Nutellom (ili bilo kojim drugom namazom)

Sastojci:

Čokoladni namaz po želji
Lisnato tijesto za deserte
Banana (za zvijezdu)
 
Upute:

Pećnicu prethodno zagrijte na 160 stupnjeva. Zatim razvaljajte tijesto I potpuno ga premažite omiljenim čokoladnim namazom. Presavijte ga onoliko puta dok ne dobijete izgled božićnog drvca (upute u videu), a potom narežite zvjezdice od banane koje ćete staviti na vrh! Božićna drva pecite oko 15 minuta te ih prije serviranja ostavite na 30 minuta da se ohlade! U slast!
Objavljeno: 06.12.2022. u 14:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p