GASTRO

3 jednostavne ideje za ljetni brunch

Instagram kao inspiracija za fini međuobrok
ljetni brunch 
Kad je riječ o hrani, ono za čime se vodimo ljeti jest lakoća pripreme. Lijeni kakvi jesmo, uz dodatak visokih temperatura, spremni smo gladovati cijeli dan samo da izbjegnemo bilo kakav dodatan izvor vrućine ili nepotrebno hodanje do kuhinje.

Ipak, ono što nas može omesti u našoj lijenosti je Instagram. Sigurni smo da ste i sami mnogo puta automatski krenuli do hladnjaka potaknuti savršenom fotografijom hrane vaše omiljene food blogerice. Kad zazubice narastu, disciplina pada u vodu, što se dogodilo i nama ove nedjelje. Srećom, zahtjevnost recepata na koje smo naišli nije ekvivalent njihovom ukusu stoga, želite li brz i slastanobrok pomoću kojeg ćete lakše dočekati nedjeljni ručak, donosimo vam tri prijedloga!

ljetni brunch
Samo će vam tri sastojka biti dovoljna za fantastične palačinke koje su unazad godinu dana postale veliki hit među blogericama. Da stvar bude bolja, one su i vrlo fotogenične, a pripremiti ih možete tako da umiješate bananu, jaje i dvije žlice brašna te smjesu pomoću žlice izlijete na tavu, kao što to radite s običnim palačinkama. Poslužite s jagodama i malo limunovog soka te uživajte u finom zalogaju.
 
ljetni brunch 
Da jaja na oko mogu biti vrlo kreativna dokazuje sljedeći recept. Razbijte dva jaja na tavici čije ste dno prethodno premazali malom količinom maslaca ili ulja, dodajte špinat, poriluk i papriku te pecite dok jaja ne budu gotova. Poslužite s ricotta sirom na vrhu i svježim kruhom od kiselog tijesta.
 
ljetni brunch 
Želite li nešto slatko, no ne i nezdravo, predlažemo jednostavnu kremastu kašu od kokosa. Zob, kokosovu vodu, običnu vodu i chia sjemenke pomiješajte u loncu te pustite da se kuha, uz često miješanje. Kada postane ravnomjerno kremasto, maknite s vatre i poslužite s borovnicama i suhim listićima kokosa.
  
 
M.M.
Foto: Instagram (@topwithcinnamon, @cocohealth, @pheebsfoods)
Objavljeno: 05.07.2015. u 10:34
Tagovi: prehrana, hrana, recepti

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p