GASTRO

3 koktela koja moraju savladati ljubitelji vina

Izvrsne alternative klasičnoj čaši vina
koktel 
Kada se u vaše najdraže hobije ubraja isprobavanje delicija i ispijanje finih pića, mišljenja smo kako slobodno ispred svoga imena možete dodati titulu diplomirani hedonist. Isto smo učinili i mi, a kao pravi profesionalci, dosad smo već isprobali nebrojena vina i krajnje je vrijeme da čitavu stvar malo začinimo.
 
U to ime, donosimo vam tri alternative klasičnoj čaši vina koje lako možete isprobati već danas. Recepti su jednostavni, a rezultat fantastičan, stoga na današnju to do listu svakako stavite barem jednog od ova tri koktela s vinom.
 
koktel 
Smoothie od vina
Kombinacija koja na prvi pogled zvuči neobično, zapravo je prava osvježavajuća poslastica koja zahtijeva samo dvije stvari – bobičasto voće i vino. Ono što trebate učiniti jest u mikseru pomiješati oko 5 grama miješanog bobičastog voća i nešto manje od dvije čaše bijelog, slatkog vina poput muškata. Po osjećaju i ukusu dodajte ili oduzmite na količini i uživajte u svom piću!
 
koktel
Šampanjac s kokosovom vodom
Kombinacija koju bismo lako mogli zamijeniti s narodnim lijekom s obzirom na blagodati kokosove vode i voće, stiže u obliku koktela koji bismo rado konzumirali umjesto doručka. Trebat će vam kokosova voda (500 ml), jedna šalica šampanjca ili bijelog vina, pola šalice soka od naranče (može i od ananasa, jabuke breskve i sl.) te ¼ šalice voća (ananas, jagoda, mango, lubenica, borovnica i sl.), a po želji možete dodati i kapljicu crvene ili ružičaste boje za hranu. Sve sastojke zajedno pomiješajte, promiješajte i pustite da se hladi u hladnjaku. Nešto voća ostavite za dekoraciju, a umjesto leda koristite smrznuto voće.
 
koktel
Prosecco punč od malina i breskve
Još jedan slastan i vrlo jednostavan recept dolazi u obliku prosecco punča za kojeg ćete morati nabaviti 340 grama malina, dvije šalice soka od breskve i jednu bocu prosecca. Sve zajedno pomiješajte, te dodajte led u kombinaciju.
  
 
M.M.
Foto: averiecooks.com, tablefortwoblog.com, whitelightsonwednesday.com
Objavljeno: 19.09.2015. u 13:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p