GASTRO

3 mjesta u Zagrebu gdje možete uživati u najboljem kesten pireu!

Omiljena jesenska slastica kojoj ne možemo odoljeti!

Česti pljuskovi, šuškanje lišća pod nogama te topla pletiva zasigurno nas najviše asociraju na početak jeseni. No, ono bez čega je baš svaka jesen također nezamisliva su i kesteni, a budući da se njihov miris sada već opasno šiti gradskim ulicama, pravo je vrijeme da se počastite njihovom najslađom varijantom - slasnim pireom!

Pored sjajnog okusa, kesten je itekako vrijedna namirnica koja ne sadrži gluten te ima visoku energetsku vrijednost, a što nam je ovih dana itekako potrebno. Kestene pripremamo na razne načine, od kuhanih, pečenih, a ljubitelji slatkog uvijek će se najradije odlučiti za pire varijantu, koja u kombinaciji sa šlagom nikoga ne ostavlja ravnodušnima. Poznate zagrebačke slastičarnice već tradicionalno svake jeseni svoju slatku ponudu upotpunjuju s ovim desertom, a u nastavku otkrijte gdje možete uživati u najboljem kesten pireu!

Slastičarnica Orijent

Riječ je o slastičarnici koja se nalazi na istoj adresi još od 1936. godine te je s vremenom postala sinonim za popodnevne lagane šetnje, a koje su najčešće završavale odlaskom u ovu slastičarnicu na tortu i kolač. Kvalitetni sastojci i originalnost okusa nešto je čime se ova slastičarnica može pohvaliti, a što je itekako vidljivo i u jesenskoj ponudi, koja je ove sezone posvećena kestenu. Njihov tradicionalni kesten pire uvijek je na visini zadatka, pomalo slatkast i s osjetom ruma, a pored ove slastice, u ponudi možete pronaći čak četiri kolača s kestenom: Medvedgradsku s kestenom, mousseom od čokolade i šlagom , Crnu kraljicu s kestenom, mousseom od nugata, karamelom i čokoladom te Legendu od jeseni, kolač od kestena, šljiva, maka i šlaga.

Vincek

Niti jedan popis slastica nije potpun bez slastičarnice Vincek, koja broji 43 godine tradicije u slastičarstvu. Ova slastičarnica poznata je kao čuvar tradicionalnih okusa, upravo tako možemo opisati i njihov kesten pire; klasičan i bez greške! Ono što volimo kod ovog pirea jest punoća okusa kestena, koji zbog lagane zaslađenosti dolazi do izražaja. Također u ovoj slastičarnici možete tražiti i opciju nezaslađenog kestena ako ne smijete jesti šećer!

Slastičarnica Amelie

Otkad je Žakline Troskot u svoju ‘slatku’ avanturu krenula 2010. godine, slastičarnica Amélie postala je jedna od najpoznatijih slatkih adresa u gradu. Iako u ovoj slastičarnici volimo uživati u francuskim macaronsima i tortama koje su sve samo ne klasične, ovo mjesto je također kao stvoreno za sve one kojima je možda dojadila tradicionalna varijanta kesten pirea, te su se zaželjeli nečega novog i drugačijeg. Tako ovdje možete kušati genijalni francuski desert od kestena, Mont Blanc. Riječ je o torticama s kremom od kestena, a koju će obožavati svi istinski zaljubljenici u ovaj jesenski plod.

Foto: Instagram, Pexels, Amelie
Objavljeno: 21.10.2020. u 12:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p