GASTRO

3 najbolja hamburgera u Zagrebu

Gdje pojesti savršen burger?

 3 najbolja hamburgera u zagrebu
 
Sočno, miomirisno meso uhvaćeno između božanstveno mekog peciva, hrskava salata koja cijeloj priči daje osvježavajući moment, umak koji se cijedi po prstima... Jer drugog načina za pojesti hamburger naprosto nema. Jesu li vam već narasle zazubice?

Nama su rasle, i to tijekom cijelog procesa istraživanja najboljih zagrebačkih primjeraka hamburgera, koji je bio sve samo ne kratak. Zašto, pitate se? Zagreb je, znate i sami, propupao kad je riječ o najpoznatijem američkom sendviču. Dok se u kolijevci hamburgera, SAD-u, špekulira kako je nastao u 19. stoljeću, Zagreb je u ljubavi s hamburgerima otprilike od otvaranja restorana RougeMarin. Naime, nakon ere Hambyja i Ham-Hama, za čijim smo stolovima svi barem jednom namazali svoje prste i obraze ketchupom, Marin Medak je Zagrepčane uveo u svijet gourmet hamburgera, izazivajući kolektivnu groznicu. Nakon RougeMarinovih izvrsnih burgera povratka nije bilo te su po metropoli počeli nicati slatki bistroi sa sočnim američkim hit sendvičima.

Kako u tom mnoštvu dobrih hamburgera objektivno probrati najbolje pitanje je koje nas je mučilo ove veljače, no nekako smo ipak završili s tri imena koja se konstantno nalaze na listama favorita. Vrhunsko meso, zanimljivi dodaci, razne vrste peciva, kao i inovativnih kombinacija začina i umaka bili su glavni kriteriji kod odabira dobrog hamburgera, a smatrate li se pravim ljubiteljem, vjerujemo kako ćete potvrdno kimnuti na naša tri odabira.
 
3 najbolja hamburgera u zagrebu 
3 najbolja hamburgera u zagrebu 
3 najbolja hamburgera u zagrebu 
Bistro Šalša
Znate li one zalogajnice o čijoj se genijalnoj hrani pročuje po kuloarima i koji, bez imalo marketinga i interesa za isti, postanu hit mjesto kojeg svi preporučuju? Upravo je to slučaj zanimljivog Bistroa Šalša na Trešnjevci. Gableci se ovdje opisuju riječima božanstveno, a nestaju već oko 14 sati, no u ovom slučaju, ono nama zanimljivije nastupa tek poslijepodne - hamburgeri. Pljeskavica od mljevenog ramsteka u Šalši dolazi u društvu savršenog domaćeg peciva i gomile priloga, poput pečene paprike, marinirane pancete, klica, povrća ili dimljenog sira. Upravo su prilozi ono što izdvaja Šalšin hamburger (35 kuna) od konkurencije i postavlja ga na tron zagrebačke ponude. 
 
3 najbolja hamburgera u zagrebu 
3 najbolja hamburgera u zagrebu 
3 najbolja hamburgera u zagrebu 
OXBO Urban Bar & Grill
Vrhunski restoran OXBO Urban Bar & Grill u sklopu Double Tree by Hilton Zagreb ponosi se svojom izvrsnom ponudom američke govedine i steakova, no ono što se nipošto ne smije zanemariti jest genijalni burger. Osim što je svojedobno osvojio nagradu struke kao jedan od najboljih hamburgera u Hrvatskoj, ovaj slasni specijalitet pohvalit će vam i svi istinski gurmani koji uživaju u isprobavanju onog najfinijeg što nudi Zagreb. U OXBO Urban Bar & Grillu hamburgeri se pamte prvenstveno zbog mesa, odnosno sočne Black Angus govedine uz koju dolazi cheddar sir te krumpiri, domaći ketchup i cole slaw salata. Utorkom je pak u OXBO-u Burger Day pa slavni hamburger možete pojesti za 55 kuna.
 
3 najbolja hamburgera u zagrebu    
Submarine BBQ
Eklektičnom zagrebačkom Submarine BBQ baš ništa se ne može zamjeriti. Od samih početaka nametnuo se kao urbano, inovativno i ležerno mjesto gdje se zagovara zdrava hrana. Premda bi vam se pojmovi zdravo i hamburger mogli učiniti kao ultimativni oksimoron, Submarine je pokazao kako je ovo i više nego dobitna kombinacija, a u industrijski uređenom restoranu u Frankopanskoj i onom u Radničkoj iz dana u dan se traži mjesto više. Sastojci su u Submarine BBQ domaći, namirnice stižu od lokalnih proizvođača, a na meniju stoji osam vrsta burgera te omiljeni Sliders meni s tri manja burgera. Odlični prilozi su kolektivni favorit, a grilane kruške s Brie sirom, svježa rikula i umak od tartufa ili pak marmelada od marelice samo su neki od njih. Za hamburger u Submarine BBQ, koji odnedavno djeluje i u Beogradu, morat ćete izdvojiti od 32 do 45 kuna, a vrijedit će svake lipe.
 
Foto: PR
Objavljeno: 26.02.2016. u 16:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p