GASTRO

3 najbolja mjesta za pojesti burger u Zagrebu

Znamo gdje su najukusniji!

Kada govorimo o hrani i trendovima, unazad nekoliko godina burgeri su doživjeli revoluciju te postali iznimno cijenjen i tražen obrok u koji se ulaže puno truda i eksperimentiranja ne bi li se postigao fantastičan ukus po koji ćemo se neprestano vraćati.

Zagreb je postao grad u kojem novi restorani i zanimljivi bistroi učestalo niču te se pridaje velika pozornosti cjelokupnoj gastro sceni. Budući da su burger postali jelo koje više nije običan komad mesa u pecivu uz malo salate i majoneze, postoje određena mjesta na kojima se mogu pojesti neki od najsočnijih burgera. Iako je trend fusion kuhinje zahvatio sva jela, pa tako i burgere, ovoga puta nećemo se bazirati na posebnim, neobičnim i egzotičnim varijantama, već će naglasak biti na jednostavnijim, odnosno standardnim okusima burgera koji su toliko slasni da ćete ih jednosatno poželjeti jesti svaki dan. Kako biste probali ono najbolje što Zagreb nudi, u nastavku donosimo tri mjesta s izvrsnim burgerima koji će vas osvojiti na prvi griz i apsolutno očarati.

Submarine BBQ

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih mjesta za pojesti burger nalazi se na nekoliko lokacija od kojih su dvije u samom centru grada, Bogovićeva i Frankopanska ulica, dok su se druge tri lokacije smjestile u Radničkoj, Bukovačkoj i Slavonskoj aveniji. Ovo fantastično mjesto nudi domaće burgere za čiju se izradu koriste samo domaće namirnice i dodaci, a to sve zajedno ih čini jednim od najboljih burger mjesta. Osim preukusnih burgera, slasni krumpirići u nekoliko varijanta također vas neće ostaviti razočaranima. 

50 A Burger & Champagne

Smješten u Staroj Vlaškoj, ovo burger mjesto nije toliko tradicionalno i obično jer u svojoj ponudi ima neke zanimljive i drugačije kombinacije, ali ono specifično je upravo to što su egzotične namirnice kombinirane s onim tradicionalnim. Ovdje se također koriste samo organske i domaće namirnice koje u spoju daju odličan okus. Osim samih burgera, kako i ime nalaže, u lokalu se mogu piti i alkoholna pića, pa je ovo mjesto idealno za večernji izlazak uz dobru hranu u ugodnom društvu. 

Papa's American bar

Najstarije mjesto na listi i dalje je jedno od najboljih i najtraženijih u gradu. Smješten na Tuškancu, Papa's je ugodno mjesto na kojem ćete pronaći najbolje klasične burgere bez neobičnih okusa i kombinacija, ali toliko dobrog okusa da ćete se potpuno zaljubiti u ovo mjesto. Ukusan, velik i fantastično pečen komad mesa osvojit će vas u potpunosti i, jednom kad probate, na ovo mjesto ćete se zasigurno vraćati više od nekoliko puta.

Foto: Instagram, papas.hr, Unsplash
Objavljeno: 04.01.2019. u 11:37
Tagovi: Zagreb, hrana

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p