GASTRO

3 najbolja sladoleda u Zagrebu

Gdje se u gradu kriju najoriginalnije slatke recepture?

 
Sladoledi. Ta slatka mala dekadencija bez koje ljeto ne želimo ni zamišljati. Kad se temperatura popne do omamljujućih +35, spremni smo im pisati ode i živjeti isključivo na njihovoj kalorijskoj vrijednosti, bez imalo grižnje savjesti.
 
S obzirom na to da smo i kalendarski ugazili u naše omiljeno godišnje doba, krajnje je vrijeme da se podsjetimo na omiljene slatke adrese u našem glavnom gradu jer će one postati naša nezaobilazna postaja narednih mjeseci. Kako zagrebačka ugostiteljska ponuda buja iz mjeseca u mjesec, slatkih mjesta ne nedostaje. Sladoledi se u Zagrebu mogu naći na svakom koraku i mnogo ih je uistinu fantastičnih. Ipak, tri nas mjesta već nekoliko sezona oduševljavaju svojim recepturama, interijerom, pričom i atmosferom. 

Originalni okusi koje ne možete probati nigdje drugdje, koji vas oduševljavaju na prvi liz, kao i prirodni sastojci i recepture lišene raznih aditiva, a sve to zapakirano u šarmantan interijer i ugodnu atmosferu bili su i ovoga puta kriteriji za kojima smo se vodili. Obična čokolada, vanilija ili jagoda u ovom nam degustiranju nisu dolazili u obzir jer slastičarnice u koje smo zavirili nude mnogo više. Želite li saznati gdje se cheesecake miješa s acetom balsamicom, kandirana maslina s bademom ili gdje bazga tvori savršenu simbiozu s mentom, svakako čitajte dalje.

3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu  
Cukeraj
 
Malena slastičarnica uređena u romantičnom shabby chic stilu u potpunosti opravdava svoje ime. Izgledom nevjerojatno ljupka, a recepturama prava domaća i nevjerojatno slasna, što ni ne čudi kada u obzir uzmemo činjenicu da njome upravljaju nutricionistica i doktorica medicine koje brinu o svakom detalju. Slastice su u Cukeraju lišene umjetnih praškova i margarina, recepti su nepretenciozni i u potpunosti domaći, a sladoledi lagani i prirodni te se također proizvode u Cukeraju. Osim slatkih spojeva poput bazge i mente ili pak neodoljivih Pingvina i Waferina, zanimljiva je i već dobro poznata priča o uspjehu Cukeraja. Naime, sestre Vesna Ceraj i Marina Krpan svoju su ljubav prema slatkom potpuno spontano, na jednom obiteljskom ljetovanju, pretvorile u prepoznatljiv brend i malu slastičarnu na Jarunu proširile na još dvije lokacije - onu na Britancu i u Dubravi. Ono što uvijek naglašavaju jest beskompromisna kvaliteta koja sama po sebi odrađuje marketing brenda, i toga se drže od samih početaka.
 
   
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
Orijent
 
Najdugovječnija zagrebačka obiteljska slastičarna i ovoga se puta našla na našem popisu najboljih iz jednog jednostavnog razloga. U Orijentu su okusi vraški dobri. Kada uz standardne sladolede koji se rade po stogodišnjoj recepturi naiđete na Bollywood s kokosom, mangom i đumbirom, NY Cheesecake s jagodom i acetom balsamicom, Red Velvet s ciklom, famoznu Halvu s tahinom i sezamom ili Dubrovačku trilogiju, znate da vaši okusni pupoljci ovo iskustvo neće tako lako zaboraviti. Isto se dogodilo i nama, kada smo kušajući Bollywood s laganim okusom kokosa i NY Cheesecake s njegovim slasnim komadićima keksa zauvijek poželjeli zaustaviti trenutak.
 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
3 najbolja sladoleda u zagrebu 
b 041
 
Na glasu kao najbolji sladoled u Zagrebu, b 041 u Masarykovoj od svog otvaranja do danas potpuno opravdava ove tvrdnje. Originalna talijanska receptura i autentični sastojci ono su na čemu se ovdje inzistira, a u kombinaciji s ugodnim modernističkim interijerom prepunim detalja koji referiraju na zagrebačku pop kulturu osamdesetih, tvori jedno doista ugodno gradsko mjesto namijenjeno svim generacijama. Valja spomenuti kako je posebno hvaljen sladoled onaj od pistacije, ali će i ljubitelji čokolade itekako doći na svoje.
  
 
Foto: Matea Martek, b 041/Instagram
Objavljeno: 26.06.2015. u 13:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p