GASTRO

3 recepta sa zobenim pahuljicama koje morate isprobati

Zdravi recepti genijalnog okusa!
Odabir doručka nerijetko zna biti pravi izazov, a pogotovo ako želimo dan započeti s nečim zdravim i što će nam dati energiju za dan pred nama. Upravo zato su zobene pahuljice omiljeni odabir jer su hranjive, zdrave te ne debljaju, a u nastavku otkrijte 3 genijalna recepta koja ćete sigurno s guštom pripremati!

Zobene pahuljice nisu nikakva novost u gastro svijetu, no i dalje nisu toliko popularne u našoj svakodnevnoj prehrani koliko zapravo zaslužuju biti. Benefiti zobenih pahuljica su brojni, od toga da reguliraju probavu, snižavaju kolesterol, pa sve do toga da jačaju naš imunitet, a njihova priprema može biti itekako brza, jednostavna i nevjerojatno ukusna!

Palačinke od zobenih pahuljica

Sastojci:

- 300 g usitnjenih ili samljevenih zobenih pahuljica
- 1 banana
- 6 dl mlijeka
- 1 čajna žlica sode bikarbone
- 1 čajna žlica kakao praha

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu, a zatim na žličici maslinovog ulja pecite palačinke. Servirati ih možete u raznim varijantama, a posebno omiljena je ona s maslacom od kikirikija i bananama. Koji god nadjev da izaberete, sigurno nećete pogriješiti!

Zobena kaša s maslacom od kikirikija i šipkom

Sastojci:

- 2 žlice zobenih pahuljica
- 1 žlica chia sjemenki
- 3 dl mlijeka
- 1 čajna žlica kakao praha
- 1 šipak
- 1 čajna žlica maslaca od kikirikija

Priprema:

Za početak šipak narežite na četiri dijela te ga potopite pod vodom kako bi se plod što lakše odvojio od kore. Za to vrijeme u mali lončić stavite zobene pahuljice i chia sjemenke, mlijeko i kakao prah te na laganoj vatri kuhajte dok se ne postigne kašasta smjesa. Kada je smjesa gotova, stavite ju u posudu za serviranje, a zatim dodajte malac od kikirikija i šipak.

Zobeni keksi s čokoladom

Sastojci:

- 3 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica kokosa
- 1 šalica integralnog brašna
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 250 g maslaca
- 1 jušna žlica kakao praha
- malo soli
- 1 jušna žlica pravog vanilin šećera
- 1/3 čajne žlice cimeta
- 250 grama čokolade s 50% kakaa

Priprema:

Zobene pahuljice pomiješajte s kokosom, integralnim brašnom, šećerom, soli, vanilinim šećerom, cimetom i rastopljenim maslacem. Zatim polako dodajte kakao te umijesite tijesto. U tijesto dodajte komadiće nasjeckane čokolade te ga ostavite u hladnjaku pola sata da odstoji. Kekse oblikujte debljine 1 cm i pecite ih u pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta.

Foto: Instagram
Objavljeno: 01.11.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p