GASTRO

3 recepta za popularnu 'tortu u šalici'

Čokolada u tri verzije

mug cake

Provodite li vrijeme na YouTubeu, posebno na raznim gastro kanalima, zasigurno ste primijetili kako su brzi i jednostavni recepti iznimno popularni. Čini se kako današnji tempo života nameće svoja pravila, a ona u domeni recepata i među milenijskom generacijom glase upravo brzo i lako.

S time na umu, nimalo ne čudi kako su takozvane mug cakes, odnosno torte i kolači napravljeni u šalici, postali veliki hit. Početni su pojednostavljeni recepti s vremenom zamijenjeni pravim malim remek-djelima YouTubera, te je većina poznatih torti dobila svoju minijaturnu verziju u šalici, od cheesecakea pa sve do pite od jabuka.

Ono što je dobro kod mug cakea jest činjenica da iako živite sami ili ste naprosto jedini u kućanstvu raspoloženi za nešto slatko, slobodno se možete baciti na pravljenje dekadentnih slastica jer nećete potrošiti mnogo vremena niti sastojaka. Mi smo danas odlučili poslušati savjete YouTuberice i nekadašnje slastičarke Gemme Stafford koja je prava stručnjakinja kad je riječ o mug cakeovima. Nema kombinacije sastojaka koje dosad nije ubacila u svoje šalice, potom i mikrovalnu, a kako napraviti mini tortu od čokolade i kikiriki maslaca, lava kolač te onaj od bijele čokolade, doznajte u videu i obradujte svoje nepce...


M.M.
Foto: Bigger Bolder Baking
Objavljeno: 08.01.2017. u 00:00
Tagovi: hrana, recepti, torta

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p