GASTRO

3 sjajna restorana u Zagrebu koji nude vrhunska jela od tjestenine!

Lokali koji će vas oduševiti svojom ponudom!

Talijanska kuhinja, a posebice pizze i pašte, najpopularnija su jela na svijetu, a s obzirom na to da ih možemo pripremati na bezbroj načina, nimalo ne iznenađuje činjenica da ove specijalitete obožavaju jesti baš svi, kao i to da je upravo tjestenina proglašena najpopularnijom ''comfort'' hranom na globalnoj razini. I iako se talijanski specijaliteti i u Zagrebu nude gotovo na svakom koraku, pronaći vrhunska jela i ukusnu tjesteninu izvan Italije ipak nije toliko jednostavno kao što mnogi misle...

Od jednostavnih špageta posluženih s maslinovim uljem, češnjakom i čilijem pa sve do složenijih pečenih jela poput klasičnih lazanja i tjestenine bolognese (za koji mnogi posve neopravdano misle da je veoma jednostavno jelo), moramo priznati da bismo najradije, baš kao i Talijani, konzumirali jela od tjestenine svakoga dana. No, s obzirom na to da mnogi kuhari tjesteninu smatraju ''fast food'' namirnicom, pronaći kvalitetno jelo od tjestenine i nije baš lak zadatak. Upravo zato, u nastavku članka izdvojili smo provjerene lokacije koje nude genijalna talijanska jela koja će vas osvojiti na prvi griz, a sasvim smo sigurni i kako ćete se na neke od navedenih destinacija poželjeti vratiti i još koji put!

Mime's Trattoria

Otvorena prošle godine u zagrebačkom kvartu Vrbani, Mime's Trattoria vrlo se brzo pronašla na samom vrhu najpopularnijih restorana čiji se gosti redovito vraćaju kušati neke od najukusnijih talijanskih specijaliteta. Osim prekrasnog interijera koji će vas osvojiti na prvi pogled, sigurni smo kako ćete biti oduševljeni njihovom Carbonarom i ostalim varijantama jela od tjestenine u kojima koriste vrlo jednostavne i provjerene namirnice, što je ujedno i ključ svake talijanske kuhinje!

Carpaccio

Smješten u samom srcu grada, Carpaccio je klasični talijanski restoran čija se kuhinja temelji na pažljivom izboru atraktivnih sezonskih namirnica, kao i vrhunskih favorita talijanskih regionalnih gastronomija, poput burate ili bresaole ili rajčica San Marziano. Uz pisani, formalni jelovnik koji se mijenja svaka tri do četiri mjeseca u skladu s godišnjim dobima, Carpaccio je osobito popularan i zbog dnevnih specijaliteta koji se često temelje na hrani kupljenoj na Dolcu par sati prije otvaranja restorana, a njihova jela od tjestenine oduševit će svakog zaljubljenika u kvalitetnu talijansku kuhinju!

La Riseria Wine bar i Trattoria

Krajem prošle godine Zagreb je postao bogatiji za novu gastro lokaciju koja već na prvi pogled plijeni pozornost interijerom uređenim u starinskom štihu i motivima Tina Ujevića koji je u nekadašnju gostionicu koja se nalazila upravo na ovom mjestu, zalazio gotovo svakodnevno. No, osim interijera oduševit će vas i La Riseria meni koji nudi veliki izbor tjestenina, a koji se mijenja prilično često, u skladu sa sezonskim izborom namirnica. Ipak, klasike poput Carbonare i Napoletane možete jesti svakodnevno, a sasvim smo sigurni kako će Napoletana s potpisom La Riserie biti jedna od najboljih koje ste ikada kušali!

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.06.2022. u 15:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p