GASTRO

3 slastičarnice u Zagrebu s najukusnijim sladoledom

Pravo je vrijeme za jednu od najdražih slastica!

Kada govorimo o slasticama, možemo se složiti kao je sladoled definitivno jedna od onih koje se ne možemo zasititi i koja je baš uvijek idealan odabir. Iako prave slatkoljupce niti niske temperature ne sprječavaju u kušanju sladoleda, topli proljetni dani ipak su nešto pogodniji za degustaciju.

Zagreb polako, ali sigurno postaje gradom s iznimnom gastronomskom ponudom, a u tu skupinu ubrajaju se slastičarnice kojih nikako ne nedostaje. Ono što volimo je raznolikost i mogućnost odabira jer tako smo sigurni da će svatko pronaći baš ono što mu najviše odgovara, a što se tiče ponude slastičarnica ona je dosta velika i raznovrsna. Činjenica kako je upravo sada vrijeme sladoleda dokazuje to da su u ponudi brojni novi okusi te varijacije starih koji oduševljavaju na prvi pogled. Budući da je osim samih sladoleda, važno i samo uređenje mjesta, možemo zaključiti kako su gotovo sve slastičarnice iznimno šarmantne i ljupke te baš svaka nosi neku svoju priču u kojoj je izniman užitak boraviti, i naravno vratiti se po još te smo baš iz tog razloga u nastavku izdvojili tri sjajne zagrebačke slastičarnice čiji sladoledi su nas oduševili, pa vjerujemo da će i vas.

Jedna od slastičarnica koju ne smijete zaobići definitivno je Amélie, a ovo mjesto nalazi se na čak tri lokacije; Vlaška 6, Duknovićeva 4 te Brune Bušića 16. Kao što i samo ime asocira, Amélie je uređena u pariškom stilu, a topla i ugodna atmosfera u kombinaciji s preukusnim slasticama, čini je jednim od onih mjesta u koje se uvijek želimo vratiti.

@amelie_slastice

Sljedeća adresa koju valja posjetiti je Masarykova 25 na kojoj se smjestila slastičarnica Na cesti b 041. Ovo mjesto u svojoj ponudi ima širok asortiman sladoleda i okusa, pa će svi zaljubljenici u pomalo egzotične okuse, no i one standardne, ovdje pronaći sve ono što im treba.

@041 Chocolat

Torterie Macaron je posljednja slastičarnica na našem popisu, a baš kao i Amélie nalazi se na nekoliko lokacija; POINT Shopping Center, City Center one EAST i WEST, Arena Centar, Avenue Mall te u Centru Cvjetni. Torterie Macaron za pripremu sladoleda koristi domaće namirnice, pa možete biti sigurni da savršen okus neće izostati, baš kao niti raznovrsna i zanimljiva ponuda.

@torterie_macaron

Foto: Instagram, Facebook, Unsplash
Objavljeno: 26.04.2019. u 12:46

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p