GASTRO

3 specijaliteta koja morate probati u California Burritu

Slasni noviteti s nove adrese
California Burrito
Jedno je od onih mjesta koje ne treba mnogo reklame. Karizmatično, svoje i s onom zaraznom, opuštenom surferskom vibrom s kojom je prije četiri godina zakoračio na zagrebačku gastro scenu, California Burrito je sakupio svoju vjernu bazu fanova koji ga prate, navraćaju, isprobavaju, guštaju, uspoređuju umake, mirise i tacose, nove postere na zidu. Kako dosad, tako i u avanturi zvanoj novi prostor.

Mjesto na kojem je u Zagrebu uvijek sijalo sunce zahvaljujući kalifornijskoj surferskoj kulturi uhvaćenoj u nekoliko žutih i detaljima ispunjenih zidova, nakon četiri uspješne godine preselilo je iz Masarykove ulice u Gajevu 8. Dosad pomalo skriven od pogleda i prolaznika, California Burrito je odlučio sve svoje čari pokazati na atraktivnoj lokaciji i u novom ruhu.

california burrito
Čari se u ovom slučaju prvenstveno odnose na sve specijalitete Cal-Mex kuhinje koju nam California Burrito pomno servira, upotpunjene nekim slasnim novostima. Uz burritose, fajite, wrapove i quesadille kao nezaobilazne zvijezde menija, pojačana je ponuda tacosa koji sada dolaze u četiri super fine varijante - Gringo grilana piletina u Cal-Mex marinadi (sa salsom pobrecitom, zelenom salatom, svježim zeljem, avokado kremom, sirom, umakom od vrhnja), Cabron grilana svinjetina marinirana u soku od ananasa, čiliju i soja umaku (s pico de gallo, zelenom salatom, svježim zeljem, čili papričicama, bijelim umakom), Lucha Libre grilana junetina s karameliziranim lukom i rastopljenim sirom, BBQ umakom, zelenom salatom, coleslowom, te Pinche grilani tofu, (pico de gallo, zelena salata, svježe zelje, mrkva, bijeli umak).

california burrito
california burrito
california burrito
california burrito
Uz klasične pšenične tortilje za tacose, novost u ponudi jesu originalne 100 %-tne kukuruzne tortilje koje su gluten free i uz žutu, dolaze u zelenoj boji za koju se koristi meksički nopal kaktus te u tamnocrvenoj za koju su zaslužne chipotle papričice. Osim što su intenzivnijeg kukuruznog okusa, ovim tortiljama svakako možemo prilijepiti i oznaku "insta worthy", ako nas razumijete.

Nedostajati neće ni craft piva koja su od početka imale bitnu ulogu u California Burritu, no sada su dodatno proširene s Kabinetovim primjercima. Dodamo li spomenutoj ponudi i zdrave hladno prešane sokove ili Jarritose, originalne meksičke sode u okusima agave, limete ili mandarine, dobili smo dobar plan za mnoge nadolazeće brze ručkove u gradu.

california burrito
california burrito
california burrito
california burrito
Ukusna je hrana na novoj adresi upotpunjena revijalno originalnim interijerom. Premda ponovno rađen po uzoru na kalifornijske surf barove, novi California Burrito nešto je svjetliji i prozračniji, prikladniji novoj lokaciji.

"Sve smo osmislili i uređivali sami, i dalje vođeni surf i skate scenom šezdesetih i sedamdesetih. Uz novu paletu boja - ružičastu, plavu, žutu, crvenu, tu su prepoznatljivi zidovi ukrašeni retro posterima, fotografijama i tablicama. Recimo da su vizuali grupirani, pa se na jednom zidu nalazi kolekcija postera koja odaje počast surferskim legendama poput Gerryja Lopeza, tu su i posteri Farrah Fawcett kao ultimativne beach djevojke i seks simbola ere, i dalje najprodavaniji poster na svijetu, te Arnolda Schwarzeneggera ili pak Gospe od Guadalupe kao daška meksičke kulture. Svaki detalj komunicira opušteni stil života karakterističan za Kaliforniju i ekipu koja non stop visi na plaži, dok je priča zaokružena muralom poznatog domaćeg street art umjetnika, Mire Petkovića, odnosno Modula Osam", ispričao nam je o interijeru Ivan Brkić.

Premda smo obožavali stari, autentični, topao i načičkan California Burrito, bez imalo dvojbe možemo konstatirati kako ćemo ga s velikim užitkom pratiti i na ovoj novoj, chic razini. S nekim surferskim rockom u pozadini, bocom Jarritosa ispred sebe i pogledom na Arheološki muzej. 

california burrito
california burrito
california burrito
california burrito
california burrito
california burrito
california burrito
california burrito
M.M.
Foto: Dario Dunaj
Objavljeno: 08.06.2017. u 14:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p