GASTRO

4 interesantna događanja u Zagrebu

Što morate popratiti?
koktel
V
jerujemo da ćete se složiti s nama u konstataciji da nam gastro i eno događanja u glavnom gradu (pa i šire) ne mogu dosaditi. Posebno ako se ona odvijaju u toplijem periodu godine kada svoje slobodno vrijeme volimo provoditi na terasama, u parkovima, livadama i na festivalima.


Proljeće u Zagrebu nas ove godine definitivno neće ostaviti na cjedilu jer je stiglo u pratnji pregršt evenata koji u fokus stavljaju ono esencijalno i probrano - hranu i piće.

Primjerice, danas je, 15. svibnja počeo prvi koktelski event u metropoli - Cocktail Week Zagreb. Tjedan posvećen kulturi ispijanja koktela, barovima koji ih poslužuju, barmenima koji ih kreiraju i gostima koji ih istražuju traje do 20. svibnja, kada će se privesti kraju dvodnevnim tulumom na otvorenom. Koktele pripremaju u parku Likovne akademije pop-up barovi A most unusual garden (Zagreb), Bokeria Galleria Lounge (Split), Bon Vivant (Stari grad, Hvar), CWZG All stars bar, Ka'lavanda Music Bar Hvar (Hvar, Hvar), Noor Bar (Split), Swanky Monkey Garden (Zagreb) i Joe's Bar Arcotel (Zagreb). Tijekom Cocktail Weeka Zagreb šarena i pomno kreirana pića možete ispijati u A most unusual gardenu, Barbieri’su, Bistrou 75, Dežman Baru i Dežman Mini Baru, Dubravkinom Putu, Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru, Hemingway Baru & Bistrotu, Joe’s Baru, NOELU, Papas Baru i Swanky Monkey Gardenu.

hrana
Od 19. do 28. svibnja na Europskom trgu u Zagrebu moći ćemo u sklopu Gastro Best Festa kušati autohtone, izvorne, lokalne i tradicijske okuse Hrvatske. Uz glazbenu selekciju u centru Zagreba će se veseliti i fino jesti, i to soparnike, pole krumpire, čobance, štrukle, brudete, pljukance, tartufe, sir i vrhnje, lignje, srdelice, japrak, Jelačić šnite, buhtle, štrudle, fritule i kroštule. Dovoljno da nas nagovori da after work druženje preselimo na Europski trg.

3. lipnja 2017. u Galeriji Klovićevi dvori održat će se po prvi puta veliki specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles. Između 100-tinjak izlagača gostima će se osim svih najboljih domaćih proizvođača predstaviti i najbolja strana pjenušava vina dostupna na hrvatskom tržištu, uključujući i 15-ak šampanjskih kuća. U danima koji prethode samom festivalu održat će se i nekoliko vinskih radionica od kojih se ističu radionice s plešivičkim pjenušcima u kojoj sudjeluju najbolji vinari iz te u Hrvatskoj vodeće regije u proizvodnji pjenušavih vina kao i masterclassi s uglednim stranim vinarijama kao što su Antinori i Tribaut Schloesser, moderirani od strane principala. 1. lipnja će se u restoranu Apetit City održati i vinska večera s vinarijom Antinori.

Da se sve na zadrži samo na pjenušavim vinima, dan prije festivala Zagreb Bubbles, u petak 2. lipnja na istom će se mjestu od 17-21 sat održati i uvodno događanje Fine Wine Tasting na kojem će gosti moći kušati selekciju vina u izboru organizatora od oko 150 vrhunskih domaćih i stranih etiketa dostupnih na hrvatskom tržištu, uključujući i neke arhivske berbe i raritete. Za tu večer neće se prodavati klasične ulaznice već će se preko tvrtke Entrio uvesti inovativni elektronski bezgotovinski sustav naplate Glownet kroz koji će gosti po kuponskom principu plaćati vina koja kušaju u mjeri od 0,05L.

vino
Paralelno s festivalom Zagreb Bubbles na platou Gradec će se od 26. svibnja do 11. lipnja održavati i restoranski festival ZG Wine & Food na kojem će se gostima kroz ugostiteljsku ponudu predstaviti 7 vodećih gradskih restorana i ugostitelja prećenih od strane najboljih hrvatskih vinara. Svake večeri bit će organiziran i bogati glazbeni program uz brojne koncerte i nastupe DJ-a na festivalskoj pozornici s otvorenim pogledom na grad i zagrebačku katedralu.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 15.05.2017. u 11:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p