GASTRO

5 najvećih foodie trendova ove godine

Društvene mreže otkrivaju za čime trenutno žude gurmani

5 najvećih foodie trendova  
''Osoba koja ima gorljivi ili pročišćeni interes za hranu i alkoholna pića te osoba koja traga za novih gastro iskustvima iz hobija, a ne potrebe'', riječi su kojima Wikipedia započinje sagu o foodiejima

Našim riječima, ako vaš savršeni izlazak uključuje izlazak u restoran, drhturite pri samoj pomisli na isprobavanje novih jela, ne bojite se eksperimentirati, naposljetku i platiti za dobru večeru (po mogućnosti s potpisom poznatog chefa), a kao punokrvni pripadnik milenijske generacije ne propuštate okinuti fotografiju jela za vaš Instagram, čestitamo! Pripadate kultu gurmana, odnosno foodieja, baš kao i mi.

U trenutku u kojem ovo tipkamo, pod hashtagom #avocadotoast na Instagramu postoji 22.709 fotografija, omiljeni #foodporn obuhvaća 5.072.925 postova, a upišete li u Insta tražilicu riječ #yummy, dočekat će vas 77.690.206 fotografija. Živimo u vremenu u kojem je broj stilista hrane u porastu iz dana u dan, a fotografije hrane na društvenim mrežama mogu vas učiniti Insta slavnima. Kultura hrane je čak i u Hrvatskoj na sve višoj razini i moramo priznati kako nas ova činjenica raduje. S time na umu, a i apetita povećanog od silnih predivnih fotografija hrane, istražili smo koji su to najveći foodie trendovi ovog trenutka na popularnoj društvenoj mreži. Jer, i avokado tost dosadi konzumiramo li ga iz dana u dan, slažete se?
 
5 najvećih foodie trendova koji su zahvatili društvene mreže   
Dugine boje
Šarenilo je zahvatilo stolove foodieja diljem svijeta, a time i njihove profile. Od torti i krafni pa sve do kava, dugine boje su zaludile sve.
 
milkshake 
Dekadentni milkshakeovi
Ni milkshake nije što je nekada bio. Danas je on na steroidima, ukrašen Oreo keksima, kolačima, macaronsima i krafnama, što ga je učinilo nevjerojatno fotogeničnim. Priča se kako je ovaj trend potekao od ekstremnih milkshakeova male australske slastičarnice Patissez.
  torta
 
'Raindrop' torta
Jedan od najčudnijih trendova svakako je Raindrop Cake, prozirna torta u obliku kapljice vode. Nula kalorija i zanimljiv sladak okus baziran na mineralnoj vodi koji dolazi u društvu soja umaka, a inspiriran je na tradicionalnoj japanskoj torti Mizu Shingen Mochi. Ovaj desert je slavnim učinio njujorški chef Darren Wong i naprosto je eksplodirao na društvenim mrežama.
 
avokado 
Avokado ruže
Izgleda kako je pobornicima zdrave hrane običan avokado tost postao dosadan, stoga su prešli na razinu više. Avokado se naime trenutno aranžira tako da podsjeća na ružu i, pogađate, izrazito dobro izgleda na fotografijama.
 
cronut 
Cronut
Kroasan koji izgleda kao krafna. Može li bolje?
 
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 13.05.2016. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p