GASTRO

5 novih mjesta za ispijanje kave u Zagrebu

Piće i kava u lijepom ambijentu
kava
 
Kultura ispijanja kave oduvijek je bila karakteristična za našu zemlju, s posebnim naglaskom na Zagreb. Prođete li oko podneva šarmantnom Tkalčom, elegantnim Cvjetnim, ili pak nešto snenijim Gornjim gradom ili Teslinom, mnoga će vas lica gledati s terasa kafića. Ritual je to kojem se čude turisti, a mi ga nastavljamo obožavati.

Ispijanje kave mnogima je sinonim za druženje s dragim ljudima, a ono je svakako ugodnije u lijepim prostorima. Iz dana u dan takvih je sve više, što predstavlja problem u trenutku kada treba i odabrati mjesto na kojem ćemo popiti jedva dočekanu kavu i možda uz nju pojesti fini kolač. Želite li svoj standardni kafić barem na kratko zamijeniti novom adresom, donosimo vam nekoliko novootvorenih zagrebačkih lokala koji uz kavu nude i kolač, čašu vina, zanimljiv interijer i ugodan ambijent...
 
najgora kava u gradu
 
najgora kava u gradu
 
najgora kava u gradu
 

U prolazu sestara Baković smjestio se novi kafić simpatičnog imena Najgora kava u gradu. Lokacija u samom centru grada koja istovremeno pruža zaklon od vreve Cvjetnog trga, kvalitetna arabica kava koja se prži na licu mjesta te ugodan maleni prostor uređen u industrijskom stilu glavni su aduti ovog slatkog novog bara.

cafe sjedi 5

cafe sjedi 5
cafe sjedi 5
 

Tkalčićeva 84 postala je mjesto fine kave, jednostavnih zalogaja i domaćih vina. Sjedi 5 prije nekoliko je dana otvorio vrata svog eko friendly caféa i na svojoj ugodnoj terasi ugostio prve goste. Uz ponudu domaćih jela čiji sastojci dolaze s malih obiteljskih gospodarstava iz Istre i okolice Zagreba, domaćih craft piva i istarskih vina, u prostoru Caféa Sjedi 5 moći će se posuditi i dobra knjiga.

Kava i to
Kava i to
Kava i to
 

Ako već niste posjetili slatki kafić na Trešnjevci, točnije u Parku Kate Šoljić, predlažemo da to učinite već ovih dana. Kava i to će vas osvojiti svojim vintage izgledom i finom Lavazza kavom, te će se zasigurno uklopiti na listu vaših omiljenih jutarnjih rituala. 

magnolia
magnolia

magnolia
 

Iako je primarno slastičarnica, i to jedna od najboljih u gradu, u novootvoreni prostor Magnolije obožavat ćete sjesti na jutarnju kavu. Prekrasan novi prostor treći je po redu, pa tako uz Trakošćansku i Radničku ulicu, Magnolia slastice sada se mogu pronaći i u Gundulićevoj 4. Chic prostor kojim dominiraju bijela i ružičasta boja nadopunjen je pastelnim detaljima i zanimljivim žičanim lusterima, a zaokružen mramornim podom. Elegantno uređenje prostora u centru grada kao i prepoznatljive slatke kreacije zagrebačke Magnolije iz kreveta će ujutro izvući i najveće spavalice, u to smo sigurni!

Bastion No. 19
Bastion No. 19
Bastion No. 19
 

U Masarykovoj 19 otvorio se Bastion No. 19, bar čija ponuda skriva zanimljivu ponudu vina, kave i piva. Efektan interijer u kojem dobar osjećaj stvaraju svijetlo drvo u kombinaciji sa sivom bojom i lusterima od bakra mogao bi postati ovo omiljeno okupljalište Zagrepčana. Dodamo li modernom interijeru bogatu vinsku listu koja se konstantno nadopunjava, Lively Roasters Co. kavu te craft piva i fine zalogaje koji savršeno odgovaraju ponudi pića, vjerujemo kako će se u Bastionu tražiti mjesto više.


M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 08.09.2016. u 14:31
Tagovi: Zagreb, kavane, kava

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p