GASTRO

Ako obožavate ‘Milky Way’ čokoladice, onda ovu jednostavnu tortu bez pečenja morate probati!

Recept koji baš svi obožavaju!
Kombinacija ukusne, mliječne kreme prelivene čokoladom spoj je s kojim ne možete pogriješiti, a to itekako dobro zna američki Mars, tvrtka koja je prije punih 100 godina osmislila sada već kultnu čokoladicu - Milky Way. Obožavani Milky Way sve ove godine, usprkos konstantnim novitetima na tržištu, uživa u svom ikoničnom statusu u industriji slatkiša, a pored toga, ne ni prestaje inspirirati sladokusce iz cijelog svijeta koji neprestano smišljaju nove recepte inspirirane ovom čokoladicom.

Tako smo u potrazi za najboljim receptom za Milky Way slasticu koje možete pronaći na bespućima interneta pronašli onaj koji je uvjerljivo najbolji, a za koji vam čak ni ne treba pećnica! Riječ je o najjednostavnijem receptu za koji vam ne treba mnogo kompliciranih sastojaka, a one koje morate koristiti vrlo vjerojatno već imate u svojoj kuhinji. Ono što je bitno napomenuti jest da su sve mjere namijenjene kalupu promjera 17 cm, pa ako koristite kalup drugih mjera, sami prilagodite količinu sastojaka. Za pripremu recepta potrebno vam je svega 15 minuta, a detaljnu pripremu pronađite u nastavku!
 
Sastojci:

Baza:

100g mljevenih keksa (Petit)
20g maslaca
1 žlica kakaa
2 žlice mlijeka

Krema:

2 bjelanjka
200g šećera
120g dekstroze
200ml vode
1 pakiranje vanilin šećera
prstohvat soli
12g crne čokolade

Priprema:

U veću posudu umiješajte sve suhe sastojke za izradu baze. Potom dodajte maslac i dvije žlice mlijeka te sve skupa dobro umiješajte rukama dok ne dobijete kompaktnu, ljepljivu smjesu koju odmah možete staviti na dno kalupa promjera 17 cm.

Prilikom pripreme kreme prvo zagrijte vodu (100 ml) i kada zavrije, dodajte dekstrozu kako biste izradili sirup. Nakon minute dodajte 200 g šećera i ostavite smjesu da se kuha na najjačoj vatri, sve dok se ne reducira do konzistencije sirupa. Za to vrijeme bjelanjke s vanilin šećerom umutite u šlag, a potom vreli sirup (žućkaste boje) polagano dodajte u šlag. Sve skupa miješajte električnim mikserom oko 7 minuta, dok smjesa ne postane pomalo ljepljiva.

 
Mlakoj smjesi dodajte čokoladu isjeckanu na komadiće, i sve još jednom dobro promiješajte. Dobivenu smjesu ulijte u kalup i ostavite u hladnjaku na 4 sata. Za glazuru otopite 100 g čokolade po želji, dodajte 100 ml slatkog vrhnja za šlag i prelijte preko ohlađene torte. Vratite u hladnjak i poslužite za najmanje 30 minuta. U slast!

Foto: Instagram
Objavljeno: 10.03.2023. u 12:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p