By Ana Cink, 6.9.2023.
Kada je riječ o slatkoj, poznatoj delikatesi koja je osvojila srca sladokusaca širom svijeta, malo toga može konkurirati popularnosti Toffife čokoladice. Toffife, čuveni slatkiš izrađen od nježne nugat karamele obložene mliječnom čokoladom i ukrašene komadićima lješnjaka, već su dugo vremena omiljen su slatkiš mnogih, a ako ste i vi jedan od velikih ljubitelja, onda za vas imamo poslasticu koju ne želite propustiti!
Riječ je o Toffife torti, desertu koji spaja čarobni okus Toffife čokoladice te sočne slojeve biskvita i kremastog fila. Ova torta će vas odvesti na nezaboravno putovanje slatkog užitka i sigurni smo da ćete je željeti pripremiti barem još nekoliko puta, jer ova jedinstvena kombinacija kremastog karamela i hrskavih lješnjaka pružit će prepoznatljivu harmoniju okusa koja doslovce mami na sljedeći zalogaj. Pa, krenite na kulinarsku avanturu i u nastavku otkrijte recept koji će bez imalo sumnje oduševiti sve vaše goste!
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
150 g šećera
150 g brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
2 žlice mlijeka
2 žlice ulja
Za kremu:
400 ml slatkog vrhnja
200 g Toffife slatkiša (nasjeckanih)
200 g čokoladnog namaza (ili nougat namaza)
2 žlice šećera u prahu
Za ukrašavanje:
100 g čokolade (nasjeckane)
Toffife čokoladice
Upute:
Za pripremu biskvita umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo te nježno promiješajte. Dodajte smjesi mlijeko i ulje te ponovno promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu potom ulijte u kalup za tortu (promjera 24 cm) obložen papirom za pečenje. Biskvit pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne izađe čista. Ostavite biskvit da se ohladi.
Za pripremu kreme u dubljoj posudi zagrijte slatko vrhnje do vrenja. U drugoj posudi zagrijte nugat kremu dok ne postane glatka i dodajte svemu nasjeckane Toffife čokoladice te miješajte dok se smjesa potpuno ne otopi. Umiješajte kremu i šećer u prahu u smjesu sa slatkim vrhnjem te je ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Ohlađeni biskvit prerežite horizontalno na tri jednaka dijela. Na donji dio biskvita stavite trećinu pripremljene kreme i ravnomjerno je rasporedite.
Na kremu stavite srednji dio biskvita i ponovite postupak s kremom. Pokrijte gornjim dijelom biskvita i premažite preostalom kremom. Tortu ostavite u hladnjaku barem 4 sata ili preko noći, ukrasite je po želji i - uživajte!
Objavljeno: 06.09.2023. u 09:35