GASTRO

Bili smo na prvom PLACE Marketu na Dolcu: Ovdje su 4 razloga zašto ćemo ići opet!

Početak stvarno dobre gastro priče

PLACE Market je koncept kakav već godinama postoji u brojnim gradovima diljem Europe, a jučer je konačno zaživio na zagrebačkom Dolcu. Vrhunski chefovi demonstrirali su svoje umijeće u street food varijanti, a osim što je konačno malo prestala kiša, čini se kako je ovo početak stvarno dobre priče. Nastavlja se do 14. srpnja, a jedini uvjet da se održi jest da je petkom sunčano.

Zagreb je prepun događanja i doista više nitko ne može izgovoriti: ‘U Zagrebu se ništa ne događa!’ Grad je i za ovaj produženi vikend vrvio ljudima, a u nastavku smo pobrojali glavne razloge zašto je Dolac idealan za afterwork druženja petkom.


Street Food i domaći proizvodi

 U ponudi ima svega - od purice i mlinaca iz pećnice, empanada, skradinskog rižota do palente sa sipom, gulaša od divljači, sushija. Ukusnih sendviča, plant based hrane. Za svakoga ponešto. Ponuda je stvarno šarolika, od jela koje biste naručili u restoranima do zalogajčića koje bi pojeli ‘nabrzaka’. Znači, ako niste petkom stigli pojesti na poslu - ovo je pravo mjesto. A može poslužiti i za neformalne sastanke s partnerima i klijentima. Cijene jela su od pet eura pa nadalje. Hranu chefovi pripremaju na štandovima koji su ujutro služili za prodaju voća i povrća. Uz to, na štandovima se mogu kupiti i domaći proizvodi poput ulja, orašastih proizvoda, meda, itd.PLACE za fashion

Na PLACE Marketu su ovaj petak prevladavale traperice i tenisice s nekim dobrim t-shirtom i prebačenim sakoom. Kombinirale su se također haljine s kožnim jaknama i tenisicama. U svakom slučaju naša preporuka je ostati u ravnim cipelama i casual izdanju, u skladu s ambijentom. Ipak, za fashioniste - ovo je raj za inspiraciju. Kako iskombinirati prave komade koji iz dnevne varijante moraju prijeći u onu večernju.PLACE za druženje

Koliko smo vidjeli, svi su dobrodošli. Obitelji, ekipa s posla, parovi, kućni ljubimci… U toj gunguli nitko zapravo nikome ne smeta i činilo se kao da su svi s istim ciljem na Dolcu - pojesti nešto ukusno što nismo stigli pripremiti doma i samo se opušteno družiti. Turistima je ovo atrakcija jer mogu uživati u domaćoj kuhinji, ali i ležerno se sprijateljiti s lokalcima. Tržnice u gradovima poput Firence i Madrida jedno su od prvih mjesta na koje idemo kad putujemo po Europi, pa zašto i naš Dolac ne bi bio ‘the place’ za posjetiti.


'Friday vibe’

Znate onaj quote koji ste vidjeli već tisuću puta: ‘May today be the fridayest friday that ever fridayed!’. Upravo je to osjećaj koji je doveo sve te ljude na Dolac. Lagano, opušteno, bez velikih očekivanja. Zato je, prvi Market i ispao jako dobro. Osim toga, centru grada, na kojem se i dalje vide posljedice potresa, tako dobro stoji ovakav koncept. Nadamo se da će se produžiti i nakon ljeta.

Foto: Instagram, privatna arhiva
Objavljeno: 10.06.2023. u 13:53
Tagovi: Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p