GASTRO

Bistro Apetit primljen u redove udruženja Jeunes Restaurateurs

Službena potvrda izvrsnosti zagrebačkog restorana
bistro apetit 
Izvrsnost zagrebačkog Bistroa Apetit još jednom se službeno potvrdila. Naime, na ugodnom druženju danas su, 22. veljače, predstavljeni novi hrvatski članovi udruženja Jeunes Restaurateurs (JRE), među kojima je i zagrebački Bistro Apetit zajedno sa svojim chefom Goranom Kočišem.

Radi se o najpoznatijem europskom udruženju vrhunskih mladih chefova kojima je zajednički njihov talent i strast kojom pristupaju svom svakodnevnom poslu. Njihove inovativne vještine uspješno integriraju kulinarsku tradiciju zemalja iz kojih potječu što potvrđuju i kulinarske senzacije chefa Gorana Kočiša.
 
bistro apetit 
"Izuzetna mi je čast pridružiti se europskim kolegama u ovom uglednom udruženju koje je prepoznalo naš rad i uvrstilo Bistro Apetit na gastronomsku kartu Europe. To je izniman uspjeh ne samo za Bistro, već i za Zagreb i Hrvatsku općenito, jer je gastronomski aspekt turizma oduvijek vrlo bitan. Pri tom ne zaboravljamo naše stalne goste za koje gotovo svakodnevno kreiramo nove sljedove i tako postavljamo nove kulinarske standarde", rekao je tom prilikom chef Kočiš.

Inače, udruga mladih chefova Jeunes Restaurateurs osnovana 1974. u Parizu s ciljem čuvanja, razvijanja i jačanja kulinarskog naslijeđa između generacija, a u 16 europskih zemalja okuplja 340 chefova, od kojih čak 180 nosi Michelinove zvjezdice.
 
bistro apetit 
Na druženju je ujedno najavljena humanitarna večera JRE chefova koja će se održati 29. veljače u Muzeju prekinutih veza kojoj je cilj kroz umjetnost gastronomije pomoći onima kojima je to potrebno.
 
Foto: PR
Objavljeno: 23.02.2016. u 11:54
Tagovi: Zagreb, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p