GASTRO

Božićni cupcakesi za prste polizati

Neodoljiva kombinacija s kokosom
Božićni cupcakesi za prste polizati
Ž
elite li ovog Božića uz uobičajene keksiće napraviti i nešto drugačije slastice, prijedlog stiže u obliku Raffaelo cupcakesa. Kombinacija kreme i baze u ovom receptu tvore slasni kolačić, dok dekoracija osigurava pravi blagdanski moment, a pravljenje cupcakesa se lako može pretvoriti i u zabavno druženje.


U kremu za cupcakese sam dodala kokosovo mlijeko, što je cijeloj priči dalo dobar zaokret. Kokosovo mlijeko možete nabaviti u svim većim trgovinama i najčešće se nalazi u limenci, a uočite li grudice nakon što ga otvorite, nema razloga za strah jer upravo takvo treba i biti. Kad je riječ o ukrašavanju, odlučila sam se za prigodnu božićnu dekoraciju, no želite li ovaj recept isprobati i nakon blagdana, slobodno preskočite bojanje i cupcakese samo premažite kremom i posipajte kokosom. U kolačiće sam dodala Raffaelo kuglice, jer zalogaj time postaje još slasniji.

Sastojci za kremu:
165 g kokosovog mlijeka
165 g mlijeka
65 g brašna
200 g šećera
330 g maslaca sobne temperature

Sastojci za podlogu:
pola pakiranja praška za pecivo
130 g maslaca sobne temperature
2 jaja
240 g brašna
200 ml kokosovog mlijeka
160 g šećera

Sastojci za punjenje i ukrašavanje:
12 Raffaelo kuglica
kokosovo brašno
Dolcela Dekori


Priprema kreme:
1. U posudu staviti kokosovo mlijeko, mlijeko, šećer i brašno te zagrijavati uz konstantno miješanje dok ne zavrije i kuhati dok ne postan gusto poput pudinga.
2. Premjestiti u čistu posudu i ohladiti na sobnu temperaturu.
3. Za to vrijeme pripremite muffine.
4. U mikser staviti maslac te miksati 2-3 minute dok ne postane kompletno kremasti i svijetle boje.
5. U to dodati kremu od kokosa i miksati dok sve ne poveže i dok se ne udvostruči volumen.
6. Jedan manji dio odvojiti sa strane, a veći dio pobojati u zeleno.

Priprema muffina (podloge):
1. Jaja odvojiti te od bjelanjka napraviti čvrsti snijeg. Staviti sa strane.
2. U drugu posudu staviti maslac i šećer te miksati 2-3 minute da se spoji i da se šećer otopi.
3. Dodati jedan po jedan žumanjak te miksati par minuta da se spoji.
4. Brašno pomiješati s praškom za pecivo.
5. Naizmjence u maslac dodavati kokosovo mlijeko, brašno i snijeg koji ste prije pripremili.
6. Cijelo vrijeme miksati na najnižoj brzini da se sve spoji.
7. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i pripremiti kalup za 12 cupcakesa te 12 Raffaelo kuglica.
8. Svaku košaricu puniti do 3/4 i na to utisnuti jednu Raffaelo kuglicu te pokriti s još malo kreme.
9. Peći 20-25 minuta te provjeriti čačkalicom je li pečeno. Ohladiti potpuno.

Ukrašavanje:
1. Svaki muffin premazati s malo bijele kreme i posipati, tj. umočiti u kokosovo brašno. Zelenu kremu staviti u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom te nastavak držati ravno iznad cupcakea te napraviti 3 zvjezdice jednu na drugoj.
2. Na bor koji ste napravili s kremom staviti Dolcela Dekore da izgleda kao okićena jelka.

Božićni cupcakesi za prste polizati
Tihana Koprek
Just Cake  The Cupcake
Objavljeno: 24.12.2016. u 00:25

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p