GASTRO

Brze Ferrero Rocher kuglice u kojima možete uživati bez grižnje savjesti svaki put kad poželite nešto slatko

Energetske bombice bez dodanog šećera

Ako ste nakon godišnjeg donijeli odluku da počinjete trenirati i zdravije jesti to ne znači da se morate u potpunosti odreći slastica. Naprotiv, neki od najukusnijih recepata za deserte upravo su zdravije verzije popularnih kolača ili slatkiša. Tako smo ovoga puta pronašli način kako pripremiti ukusne kuglice bez pečenja koje okusom podsjećaju na Ferrero Rocher, a nemaj dodanog šećera.

Ono što Ferrero Rocher kuglicama daje prepoznatljiv i neodoljiv okus su lješnjaci. Zato prije pripreme ovog deserta nemojte preskočiti korak u kojem ćete prepržiti lješnjake jer ćete tako dobiti okus originalnih Ferrero kuglica. U potrazi za savršenim kuglicama bez pečenja privukao nas je recept s TikTok profila Haul Of Foods. Ovakvih recepata ima jako puno na društvenim mrežama pa možete pronaći svoju idealnu verziju ili prilagoditi sastojke vlastitom ukusu.

Sastojci (za 8 kuglica):

100 g lješnjaka
1 ili 2 žlice proteinskog praha
2 žlice kakaa u prahu
3 žlice zobenog brašna
2 žlice javorovog sirupa
8 datulja (namočene u vrućoj vodi)
80 g tamne čokolade po izboru

@hauloffoods healthier FERRERO ROCHER ENERGY BALLS 🌝 [vegan 🌱, recipe is below 👇🏼] so perfect to prep at the beginning of the week and store in the fridge or freezer - every time you crave something sweet you can just grab one on the go 😁 and if you haven‘t roasted hazelnuts yet - you just have to, they taste so much better (just like nutella 😍) you need: (makes 8) - 100g hazelnuts - 1 or 2 tbspprotein powder - 2 tbsp cocoa powder - 3 tbsp oat flour - 2 tbsp maple syrup - 8 dates - soak in hot water first - some hot water - if it‘s too dry - 80g dark chocolate of choice >> Roast the hazelnuts first: Preheat the oven to 190°C, place the hazelnuts on a baking tray and roast for 5-10 minutes (they‘re done when the skin comes off and they‘re golden). Let cool. >> Add all the other ingredients (except the chocolate) to a food processor and add 2/3 of the hazelnuts and blend until having a grainy, sticky dough (it should hold together when you form a ball - if not add some hot water or more oat flour). Roll into small balls and place them kn the freezer while preparing the chocolate. >> Chop the hazelnuts you‘ve set aside before. Melt the chocolate in a waterbath and add the hazelnuts. Coat each ball with chocolate and let cool completely in the fridge. Enjoyy 🌞 #healthylifesyle #healthyfood #recipes #fitfood #foodporn #healthy #feedfeed #foodgawker #ferrerorocher #energyballs #healthysnacks #highproteinrecipes #healthychocolate #proteinrezepte #fyp #sweets #foodie #sweet #delicious #chocolate ♬ A Gentle Sunlight - James Quinn

Priprema:

Prvi korak je prepržiti lješnjake. Zagrijte pećnicu na 190°C, stavite lješnjake u posudu za pečenje i pecite 5-10 minuta (gotovi su kad im se skine kožica i porumene). Za idući korak potreban vam je blender u kojeg ćete staviti sve sastojke, osim čokolade. Također, trećinu lješnjaka ostavite sa strane kako biste kasnije mogli uvaljati kuglice u njih. Sve sastojke miješajte u blenderu dok ne dobijete zrnasto, ljepljivo tijesto (trebalo bi se držati zajedno kada oblikujete kuglu). Ako tekstura tijesta nije odgovarajuća, dodajte malo vruće vode ili više zobenog brašna.

Među dlanovima oblikujte male kuglice i stavite ih u zamrzivač dok pripremate čokoladu. Nasjeckajte lješnjake koje ste prethodno odvojili. Otopite čokoladu na pari i dodajte lješnjake. Svaku kuglicu umočite u tu smjesu i ostaviti u hladnjaku dok se potpuno ne ohlade.

Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 02.09.2023. u 10:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p