GASTRO

Brze i sočne muffine od bundeve morate kušati!

Omiljeni jesenski recept!

Budući da ćemo u narednom periodu svoje dane uglavnom provoditi kod kuće, nije naodmet imati pri ruci sjajan recept za slasticu u kojoj će uživati baš cijela obitelj. Ono što definitivno obilježava jesen jest bundeva, a koju možete pripremati na razne načine, od koji je jedan i u ulozi slastice!

Možda vam je prva asocijacija na bundevu izrezbarene rukotvorine povodom Halloweena, bundeva je itekako vrijedna namirnica u kuhinji, a koja je toliko svestrana da s njom zaista možete napraviti što god poželite. Posebno popularni su kolači od bundeve, koji osim što su jednostavni, njihov okus to nimalo ne odaje jer bundeva kao takva 'tolerira' hrpu ostalih sastojaka, a koji zajedno čine nešto drugačiju slatku priču. U nastavku smo izdvojili recept za muffine od bundeve, a kojeg će sigurno i najveći amateri uspjeti napraviti!

Sastojci:

- 200 g očišćene bundeve
- 300 g oštrog brašna
- 1 mala vrećica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta u prahu
- 120 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 50 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 50 g maslaca
- 50 g kristal šećera

Priprema:

Za početak bundevu stavite posudu i dodajte tek toliko vode da je prekrije te ju kuhajte na laganoj vatri. Nakon što je bundeva skuhana, usitnite ju u blenderu dok ne dobijete pire. Brašno promiješajte s praškom za pecivo, cimetom i šećerom, a mikserom istucite jaja te dodajte mlijeko, ulje i bundevu. Postepeno umiješajte brašno. Kada je smjesa sjedinjena, kalupe za muffine premažite maslacem i napunite ih pripremljenom smjesom, pospite kristal šećerom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Gotove muffine uvijek možete dodatno ukrasiti rastopljenom čokoladom, šlagom ili sladoledom od vanilije!

Foto: Instagram
Objavljeno: 11.10.2021. u 11:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p