GASTRO

Brzi čokoladni puding kao sjajna opcija za ukusan doručak!

Slastica koju ćete napraviti s lakoćom!

Ako bismo jednom riječju morali opisati nedjelju, to bi svakako bio odmor. Naime, nedjelja je dan kojeg volimo provesti u udobnosti vlastitog doma uživajući u najdražim serijama ili pak društvu obitelji, a kada govorimo o doručku, volimo se počastiti ukusnim zalogajima za koje preko tjedna nerijetko nemamo vremena!

Upravo zato, domaći čokoladni puding je nešto što morate kušati, a tim više što je vrlo jednostavan za izradu te ne iziskuje previše vremena. Osim za doručak, ovaj puding je i idealan odabir za desert nakon ručka, stoga svakako predlažemo da slobodnu nedjelju iskoristile za njegovu pripremu, a kako bi vam to s lakoćom pošlo za rukom, u nastavku potražite praktičan recept!

Sastojci:

500 ml mlijeka
2 - 3 žlice gustina
2 žlice šećera
prstohvat soli
2 bjelanjka
100 g tamne čokolade
1 vanilin šećer



Priprema:

Za početak je potrebno mlijeko podijeliti na dva tijela, odnosno 100 ml staviti u posudu sa strane. Ostatak mlijeka izlijte u lonac i stavite kuhati na niskoj temperaturi. Nakon toga nasjeckajte čokoladu za kuhanje i stavite u vruće mlijeko te miješajte dok ne postane kompaktna smjesa. Nakon toga čokoladu ostavite sa strane, a gustin umiješajte u prethodno izdvojenih 100 ml mlijeka. Čokoladno mlijeko opet stavite da zavrije te postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, a kada je čokoladno mlijeko vrelo, dodajte smjesu s gustinom. Sve skupa dobro miješajte kako se ne bi pojavile grudice, a zatim istucite čvrsti snijeg te umiješajte u ohlađeni puding dok se ne sjediti. Sve skupa poslužite u prikladne zdjelice i ostavite u hladnjaku da se stvrdne.

Dobar tek!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 10.10.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p