GASTRO

Brzi domaći sladoled s dva sastojka

Vrijeme je za hlađenje

domaći sladoled od voća na štapiću
Idealnih 25 stupnjeva, malo vjetra i miris jorgovana iz susjedovog vrta. Ljeto nam se, čini se, vratilo, i ne možemo biti sretniji!

A vratilo se i vrijeme sladoleda, stoga sam odlučila napraviti onaj domaći i iskoristiti kalupe koje sam kupila prije godinu dana, ali i aktualne jagode. Kao i uvijek kod mene, na repertoaru su jednostavne namirnice s kojima u par koraka imate divan desert.
  

Sastojci potrebni za osvježavajući domaći sladoled od voća:

300 g svježih jagoda
200 g grčkog jogurta

Kako pripremiti domaći sladoled od voća:

1. Pripremiti kalup za sladoled tako da u svaki ubacite 2-3 ploške jagoda.
2. U kalup staviti i 2-3 žličice grčkog jogurta da dobijete prošarani efekt.
3. Nasjeckati jagode i ubaciti ih u blender. Dodati u blender i miksati oko 1 minutu da se sve spoji.
4. Uliti u kalup i zamrznuti preko noći.
 
 
Tihana Koprek
Objavljeno: 29.05.2016. u 10:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p