GASTRO

Cheesecake od gina? Da, desert koji ćete obožavati!

Božanstveni okus spoj je omiljenog pića u slatkom obliku

Cheesecake omiljeni je kolač koji nas je osvojio neodoljivom kremastom teksturom, kremom od sira i osvježavajućim voćnim dodatcima, ali jeste li znali da postoji verzija s nezaobilaznim gin&tonicom?

Svaki dan treba učiniti lijepim i ugodnim, ali vikend bi posebno trebalo začiniti s nekom zanimljivom sitnicom koja će nas razveseliti i unijeti dašak nove atmosfere. Ako ste mislili da cheesecake dolazi u kombinaciji samo s voće, prevarili ste se jer postoji varijanta s Gin&Tonicom. Savršeni okusi pretvorit će običan vikend u onaj za pamćenje, a vi možete iznenaditi sebe ili prijatelje s ovim jedinstvenim desertom. Gin&Tonic Cheesecake idealan je za privatne proslave, domjenke, blagdane i ljubitelji tradicionalnog cheesecakea sigurno će prihvatiti i ovu fantastičnu varijantu jer malo koga ostavlja ravnodušnim.

U nastavku vam donosimo recept za Gin&Tonic Cheesecake i savjetujemo da već sada krenete u nabavku potrebnih namirnica.

TIJESTO

- 250g McVitie’s Digestive keksa,
- 90g maslaca

NADJEV

- 560g krem sira
- 500g mascarponea
- 80g sitnog šećera
- naribana korica i sok jednog limuna
- naribana korica i sok jedne limete
- naribana korica i sok od pola naranče

GIN&TONIC ŽELE

- 6 listića želatine
- 2 široke trake kore i sok od limuna
- 2 široke trake kore i sok od naranče
- sok od jedne limete
- 100g sitnog šećera
- 6-10 borovnica
- 100ml gina
- 300ml tonika

PRIPREMA

 U kalup promjera 25 cm stavite kekse koje ste prethodno samljeli i povezali s maslacem. Dok pripremate nadjev podlogu stavite u hladnjak. Sve sastojke koje se koriste za pripremu nadjeva izmiješajte s mikserom dok ne dobijete glatku i kompaktnu kremu. Nanesite je na prethodnu ohlađenu podlogu i poravnajte da bude ravnomjerno raspoređeno te stavite u hladnjak na dva do tri sata, odnosno dok se nadjev u potpunosti ne stvrdne. Želatinu stavite u zdjelicu hladne vode i pustite otprilike 10 minuta da listići omekšaju. Borovnice, šećer, sokove i korice limete, limuna i naranče zagrijte dok se šećer ne rastopi i ostavite 10-15 min da se sve skupa sjedini. Procijedite i ponovno zagrijte na laganoj vatri te paralelno umiješajte jedan po jedan listić želatine. Na kraju dodajte gin&tonic, lagano pomiješajte i prelijte preko ohlađene kreme. Sve skupa vratite u hladnjak i hladite dok se u potpunosti ne stvrdne, preporučuje se da tortu u hladnjaku ostavit preko noći.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 03.11.2018. u 00:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p