GASTRO

Cheesecake za koji su dovoljna tri sastojka

Kako napraviti japanski cheesecake?

cheesecake

Kad je riječ o cheesecakeu, moramo priznati kako nismo izbirljivi. Premda preferiramo klasični, nipošto ne odbijamo bilo koju verziju i recepturu ove najpoznatije i omiljene torte sa sirom. U bilo koje doba dana (i noći), neovisno o dijetama i restrikcijama, planovima tjelovježbi i svoj #fitspo inspiraciji ovog svijeta, za božanstveni smo cheesecake uvijek spremni.

Dijelite li naše mišljenje, zasigurno poznajete i one trenutke u kojima pad šećera u krvi ne bira i inzistira na brzini. Teško je u tim trenucima igrati po pravilima recepata i raznih stručnjaka te vrijeme trošiti na pribavljanje sastojaka te mućkanje cheesecake kao lijeka. Stoga je dobro u rukavu imati i poneki alternativni recept koji se može brzo i jednostavno rekreirati.

Jedan od takvih zasigurno je onaj za cheesecake kojeg mnogi nazivaju japanskim, a sastoji se od svega tri sastojka – bijele čokolade, jaja i kremastog sira. Uhvati li vas neviđena želja za slatkim, za tortu nešto manje dimenzije trebat će vam otprilike 3 jaja, 120 grama bijele čokolade i 120 grama kremastog ili svježeg sira po izboru. Počnite svoj cheesecake tako da odvojite bjelanjke i žutanjke i rastopite čokoladu. Umiješajte zajedno rastopljenu čokoladu, sir i žutanjke, a potom bjelanjke pažljivo umiksajte u snijeg te dodajte u smjesu. Nakon što ste dobili kremastu podatnu smjesu, izlijte je u kalup za tortu i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 45 minuta. Nakon toga ugasite pećnicu, no ostavite tortu dodatnih 15 minuta unutra. Zapnete li, bacite oko na video kanala Epicurious u nastavku.


M.M.
Foto: ironchefshellie.com
Objavljeno: 26.03.2017. u 09:37

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p