
Omiljena zagrebačka postaja svih ljubitelja vrhunske hrane smještena u nekadašnjoj Tvornici električnih žarulja iz mjeseca u mjesec nam daje pregršt razloga da dijetu izbacimo iz svog rječnika. Iznimka nije ni aktualni listopad, u koji je RougeMarin ušao s novim jelovnikom, izazivajući zazubice već pri pogledu na fotografije specijaliteta.
Sve što nam Marin Medak i Tvrtko Šakota serviraju, bilo da je riječ o idejama ili pak hrani, prihvaćamo s velikim oduševljenjem. Od artizanske mesnice Sanotku do inovativnih specijaliteta na mjesečnoj bazi, ova dva kreativna i zaista kvalitetna chefa RougeMarin stavljaju na našu mjesečnu 'to do' listu.
Listopad će u RougeMarinu ponovno biti u znaku sjajnih jela, među kojima se izdvajaju neka koja obavezno moramo probati. Panirani bakalar u panko mrvicama sa sotiranim pak choiom i aioli-limun umakom, risotto s komadićima bifteka, bukovačama, mascarpone kremom i prahom od vrganja, svinjska rebrica glazirana tamnom pivom na pireu od bundeve sa salaticom od kukuruza, tomatillosa i pečene paprike, kao i janjeća rolada punjena talijanskim speckom na raguu od smeđe leće s karameliziranim ljubičastim lukom, janjećim jusom i miksom klica. Wok se pak ovog mjeseca priprema s black tiger kozicama, stir-fry povrćem (brokula, shiitake, ljubičasti luk, miks klica) i udon rezancima - dovoljno da instantno rezerviramo stol u restoranu u Folnegovićevoj 10.
Risotto s komadićima bifteka, bukovačama, mascarpone kremom i prahom od vrganja
Svinjska rebrica glazirana tamnom pivom na pireu od bundeve sa salaticom od kukuruza, tomatillosa i pečene paprike
Janjeća rolada punjena talijanskim speckom na raguu od smeđe leće s karameliziranim ljubičastim lukom, janjećim jusom i miksom klica
Wok s black tiger kozicama, stir-fry povrćem (brokula, shiitake, ljubičasti luk, miks klica) i udon rezancima
Panirani bakalar u panko mrvicama sa sotiranim pak choiom i aioli-limun umakom
Cjelokupni aktualni menu RougeMarina možete pogledati na službenoj stranici restorana.
M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 10.10.2016. u 11:01