GASTRO

Čokoladna torta s ginom: slastica koje se ne možemo zasititi

Idealno vikend osvježenje!

Možemo se složiti da je gin bez imalo razmišljanja piće koje poistovjećujemo s ljetom, dugim večerima u ugodnom društvu i uživanju. Upravo zato spoj najdraže čokoladne torte i neodoljivo dobrog gina, odlična je opcija želite li se istovremeno zasladiti i opustiti. Budući da je vikend najdraži dio u tjednu, pravi je trenutak da nabavite potrebne namirnice i drage ljude iznenadite preukusnom tortom.

Vjerujemo da nije potrebno dodatno napominjati da je kombinacija gina i čokolade ona iz snova, stoga vas baš ništa ne sprječava da u nekoliko jednostavnih koraka to i realizirate. Iako se gin zapravo može dodati u bilo koji kolač, mi smo se ovog puta odlučili za slasnu mousse varijantu koja je istovremeno lagana i osvježavajuća, a samim time kao stvorena za vruće ljetne dane. Izrada torte je i više no jednostavna, pa ono što predlažemo je da požurite o sve potrebne sastojke i uživate u svim čarima ovog ukusnog deserta.

Sastojci za biskvit:

3 jaja
15 g kakaa za kuhanje
15 g gustina
70 g oštrog brašna
120 g šećer
2-3 žlice vode
prašak za pecivo

Sastojci za mousse:

0,5 dcl gina
150 g vrhnja za šlag
1 žlica šećera u prahu
2 žličice želatine u prahu
250 g čokolade za kuhanje
2 žlice vode
100 ml mlijeka



Priprema:

Prvi korak u pripremi ove torte jest priprema biskvita. Kako biste to učinili, potrebno je izmiješati žumanjke i šećer te postupno dodavati vodu. Zatim sve suhe sastojke dobro zajedno ujedinite, a od bjelanjaka napravite snijeg. U žutanjke postupno dodavajte snijeg i suhe sastojke, sve dobro promiješajte i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta.

Sljedeći korak je mousse, a za to je potrebno promiješati želatinu i vodu te ostaviti 10-ak minuta da se smjesa sjedini. Potom otopite čokoladu i dodajte mlijeko i gin. U dobivenu otopljenu čokoladu, dodajte želatinu, no pripazite da u smjesi ne bude grudica, odnosno da bude glatka. U dobivenu smjesu nakon što se malo ohladi, dodajte šlag te sve skupa prelijete preko biskvita.

Kako biste nadogradili mousse, pričekate da se prvi sloj ohladi i stvrdne jer će u protivnom torta 'potonuti', a jednom kada ste u potpunosti gotovi, tortu stavite na hlađenje u hladnjak 2-3 sata i poslužite. Naravno, površinu možete ukrasiti šumskim voćem po izboru, limetom ili sličnim namirnicama koji će doprinijeti što boljem okusu.

Foto: Unsplash, Pexels
Objavljeno: 28.06.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p