GASTRO

Čokoladni tart s jagodama bez pečenja koji možete napraviti već danas!

Zaljubili smo se u ovu slasticu!

Unatoč tome što dolazi toplo ljetno vrijeme te već po nekoj navici malo više pazimo na prehranu i obraćamo pozornost na to da je što manje kalorična, ponekad nije naodmet počastiti se odličnom slasticom iz kućne radinosti. Kao što je to slučaj i u ostalim stvarima i odlukama, prehrana zahtjeva balans i raznovrsnost, stoga nema baš nikakvog razloga da već današnji dan ne zasladite preukusnom čokoladnom delicijom!

Vjerujemo da ste već nabavili svoju dozu omiljenih jagoda i uživali u brojnim smoothiejima, 'golim' zalogajima te zdravim doručcima. Ipak, ovog smo puta pažnju usmjerili na nešto kaloričniju konzumaciju najdražih jagoda. Riječ je o ukusnom čokoladnom tartu koji je nadopunjen jagodama te kao takav sjajan za ponuditi dragim prijateljima i obitelji. Naravno, ubrzan tempo života i pregršt obaveza nerijetko ne ostavljaju dovoljno vremena za eksperimentiranje u kuhinji, pa smo upravo zato pronašli odličan jednostavan recept bez pečenja koji uspijeva baš svima!

Sastojci:

- 300-400 g svježih jagoda
- 25 komada Oreo keksa
- 90 g maslaca

- 150 g mliječne čokolade
- 80 g tamne čokolade za kuhanje
- 160 ml slatkog vrhnja

Sastojci po želji:

-šumsko voće za ukrašavanje


Priprema:

Prvi korak je Oreo kekse usitniti u blenderu. 'Bijeli' dio keksa nije potrebno odvajati, već sve skupa samljeti. Nakon toga na laganoj vatri potrebno je otopiti maslac te kada je otopljen, uliti smjesu Oreo keksiju. Sve skupa dobro promiješati i rasporediti te staviti u kalup za tart. Dok radite kremu, kalup s tartom stavite u hladnjak i ostavite da se stvrdne. Nakon što je tart dovoljno tvrd, na njega prelijte čokoladnu kremu koju ste napravili tako što ste zagrijali slatko vrhnje te u njega dodali obje vrste čokolade. Kada ste nanijeli kremu, tart po želji ukrasite jagodama i ostavite kolač u hladnjaku preko noći.

Objavljeno: 18.05.2020. u 13:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p