GASTRO

Croatian Design Superstore odsad je i mjesto druženja

Platforma hrvatskog dizajna otvorila café s jedinstvenom ponudom

Croatian Design Superstore
 
Otvoren u ožujku ove godine u središtu Zagreba u Martićevoj 4, Croatian Design Superstore ubrzo je postao svakodnevno okupljalište domaćih i stranih kreativaca i nezaobilazna destinacija turističkih posjetitelja. Proizašao iz putujućeg pop-up koncepta, CDSS je danas jedinstvena platforma za tržišnu i kulturnu afirmaciju domaćeg dizajna u obliku izložbenog prostora, dizajnerskog studija, a odsad i caféa. 

Ondje se može pronaći preko 150 proizvoda i proizvodnih serija isključivo domaćih dizajnera. Od namještaja i rasvjete, do knjiga i plakata, odjeće i obuće, Croatian Design Superstore nudi kvalitetnu selekciju proizvoda koja će odsad biti još bogatija. Ovaj dizajnerski café zamišljen je kao nekonvencionalniji dio multidisciplinarne platforme koji suvremeni dizajn uklapa u poželjan životni stil. Tako će posjetitelji caféa u subotu moći kušati četiri različite vrste organskog kruha iz alternativne pekarnice Maja i kruh, gastronomskog projekta vizualne umjetnice Maje Marković. Neobični umjetnički kruhovi s apple ciderom, suhim smokvama, komadićima oraha i sušenim rajčicama, sada će biti dostupni u centru Zagreba.
 
Croatian Design Superstore 
Croatian Design Superstore nudit će zdrave kvalitetne proizvode domaćih OPG-ova i malih proizvođača, od vina i maslinovog ulja do domaćeg sojinog mlijeka. Sezonsko organsko voće i povrće bit će u ponudi ne samo u obliku svježih sokova i smoothieja, već ćete, odmarajući se na Numenovoj sofi uz svjetlost Grupine lampe, moći naručiti tek jednu - jabuku.

"Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, i zbog toga se baš jako trudimo unijeti kreativnost u sve što radimo. Želimo da Croatian Design Superstore bude mjesto okupljanja za sve koji cijene dizajn, a naš novi café planiramo iskoristiti i kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje. Upravo zato smo za pomoć oko realizacije zamolili našeg kolegu Vedrana Gulina, kreativca koji je dizajnersku karijeru zamijenio ugostiteljskom", kaže Ira Payer, kreativna direktorica platforme.
 
Croatian Design Superstore 
U Croatian Design Superstore predstavlja već ovom prilikom Takolako - novi vlastiti brend takeout hrane koji spaja dobar dizajn s jednostavnim domaćim obrocima, spravljenima od lokalnih sezonskih namirnica. Kulinarsko-dizajnerski koncept obogaćen privlačnim ilustracijama Ive Hrvatin, osmislile su same dizajnerice, a prema receptima Jadrane Ćurković, ostvaruju se u Kuhinji mame i Maje.

Pažljivo komponirana cjelina jedinstvo je ideje, izgleda i okusa. Za početak tu su domaće juhe, granole i neodoljivi zalogaji poput tradicionalne kukuruzne zlevanke, rudarske greblice i pite od jabuka. Dobro poznati specijaliteti sa suvremenim štihom koji ćete sigurno zavoljeti.
 
Croatian Design Superstore 
Croatian Design Superstore 
Croatian Design Superstore 
Croatian Design Superstore 
Croatian Design Superstore 
Croatian Design Superstore 
Croatian Design Superstore 
 
 
Foto: Domagoj Kunic
Objavljeno: 12.09.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p