GASTRO

Desert koji ćete željeti jesti do kraja ljeta

Moderni Ledeni vjetar u čaši
ledeni vjetar u čaši 
Posljednja tri mjeseca razmišljam o ovom desertu i nikako da ga napravim. Nakon što sam prošlog tjedna naišla na efektne čaše, kucnuo je čas da isprobam ovaj jednostavan i popularan desert – Ledeni vjetar u čaši.

Svi elementi kolača su ostali isti, samo su poslagani u čašu za lakše posluživanje. Desert je idealan u slučaju da živite u dvoje te vam je jedan cijeli kolač previše, a željeli biste se zasladiti.

Umjesto beze kora sam ispekla idealne mini puslice po receptu koji sam već radila prije nekoliko mjeseci, a video možete pogledati ovdje. Recept sam podijelila na pola i ispalo je dovoljno za dvije velike porcije + još malo za grickanje. Od voća možete uzeti stvarno svašta, no meni je najdraža kombinacija kivija, jagoda i banana.
 
ledeni vjetar u čaši 
Sastojci:
Mini puslice, pola količine prema receptu na ovom linku.

Sastojci za kremu:
3 žumanjka
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
100 ml mlijeka
50 g maslaca
150 ml šlaga
Voće - jagode, banane i kivi
 
 
Priprema:
1. Miksati žumanjke sa šećerom dok se šećer ne otopi pa dodati vanilin šećer i nastaviti miksati.
2. Naizmjence dodavati 2 žlice brašna i 100 ml mlijeka i miksati na najmanjoj brzini da se poveže.
3. Staviti na laganu vatru i miješati cijelo vrijeme dok se ne zgusne.
4. Prelivati u plastičnu posudu i na površinu staviti prozirnu foliju da se ne stvori korica.
5. Ohladiti na sobnoj temperaturi i ostaviti minimalno 2 sata u hladnjaku.
6. Kad je ohlađeno umiksati 50 g maslaca sobne temperature i miksati dok se postane kremasto i dovoljno čvrsto da se istiskuje.
7. Izmiksati šlag i narezati voće.
8. U čaše staviti prvo malo puslica, pa žutu kremu, pa na to šlag i na to jednu vrstu voća. Sve to ponoviti dok ne dođete do vrha pa ukrasiti s još voća i puslica.
9. Ohladiti pola sata u hladnjaku i poslužiti.

Napomena:
Ako nemate vremena napraviti kremu ili ne podnosite jaja možete napraviti Dolcela Puding bourbon vanilija premium i na kraju u to umiješati maslac.
 
ledeni vjetar
 
Tihana Koprek
Objavljeno: 14.08.2016. u 12:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p