GASTRO

Desert koji stvara ovisnost

Danas isprobajte tapioka puding
tapioka puding
Nedavni posjet Dubrovniku je na mom nepcu ostavio sladak trag i inspirirao me za današnji recept. S jelovnika jednog restorana najviše me se dojmio tapioka puding s kokosovim mlijekom, stoga sam ga odlučila rekreirati. Rezultat? Savršena i lagana poslastica koja stvara ovisnost.

Nikad prije nisam probala tapioku, ali me okus limete i kokosa u ovom desertu toliko zaludio da sam morala prionuti poslu u svojoj kuhinji. Tapioka je inače škrob izvađena iz biljke Manioka porijeklom iz Brazila (ako gledate drugu sezonu Netflixove serije Chef’s Table bit će vam poznato). U Hrvatskoj ćete tapioku pronaći u Bio&Bio trgovinama.

tapioka puding
Sastojci:
50 g tapioka perla
400 ml kokosovog mlijeka
230 g mlijeka
30 g šećera
sok pola limete
1 čep ekstrakta vanilije

Priprema:
Kuhati tapioka perle u pola litra vode dok ne postanu poluprozirne. Ocijediti ih i u međuvremenu spojiti sve ostale sastojke i lagano zagrijavati.

U zagrijanu mješavinu dodati tapioka perle te uz miješanje kuhati na srednjoj vatri oko 8 minuta dok se ne počne zgušnjavati i dok perlice ne postanu skroz prozirne i mekane.

Staviti u čistu posudu, te dodati sok pola limete i promiješati.
U ovom trenu možete jesti topao puding, ali meni je nekako bolji kad se ohladi. Hladiti minimalno dva sata s time da svakih pola sata promiješate da se kuglice ne bi zalijepile za dno. Poslužiti s crnim sezamom ili voćnim preljevom po želji.


Tihana Koprek
Just Cake Girl
Objavljeno: 25.09.2016. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p