GASTRO

Desert mjeseca: Čokoladna torta bez pečenja za koju su vam potrebna samo dva sastojka!

Slastica koja će vas oduševiti na prvi griz
U svijetu brzog načina života, potreba za jednostavnim, ukusnim slasticama nikada nije bila veća. A zahvaljujući bespućima interneta, danas zaista nije teško pronaći fantastične recepte koji nam omogućuju da uživamo u nečem slatkom, a da pritom ne gubimo previše vremena u kuhinji...

A među takvim sjajnim receptima izdvaja se ova viralna poslastica koja će vas iznenaditi jednostavnošću pripreme, ali i bogatstvom okusa koje pruža. Sve što vam je potrebno za izradu ove torte jesu dva sastojka, a poznata foodblogerica Sanja Zelenović (@food.journalista) u videu je detaljno objasnila sve korake u ovoj jednostavnoj pripremi! Pa, vrijeme je da se bacimo na posao i već za koji trenutak uživamo u ukusnoj torti koju smo pripremili uz minimalno truda! Recept otkrijte u nastavku:
 
Sastojci:
 
2 velika slatka krumpira, oguljena i narezana na male kockice
200 g crne čokolade

Priprema:
 
Stavite slatki krumpir u kuhalo za kuhanje na pari i kuhajte ga na pari 20 minuta ili dok ne omekša. Rastopite čokoladu u posudi iznad kipuće vode. Dodajte omekšani slatki krumpir i rastopljenu čokoladu u blender te miksajte dok smjesa ne postane glatka. Izlijte smjesu u obložen pleh i stavite je u frižider na najmanje jedan sat.
 
Za glazuru, rastopite čokoladu i kokosovo mlijeko u zdjeli iznad lonca s kipućom vodom. Prelijte glazuru na vrh torte i vratite je u hladnjak na nekoliko sati, a idealno preko noći. Poslužite tortu s dodatkom voća ili orašastih plodova po želji. U slast!

Foto: Instagram
Objavljeno: 05.02.2024. u 08:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p