GASTRO

Desert od jagoda i gina je sve što nam ovog vikenda treba!

Ukusno, brzo i jednostavno!

Pred nama je vikend, a to znači da je idealan trenutak kako biste drage ljude iznenadili ukusnom slasticom. Isto tako, budući da smo zakoračili u nešto toplije vrijeme, jagode i gin nameću se kao fantastična kombinacija, a pogotovo prirododamo li svemu malo čokolade i vrlo brz te krajnje jednostavan recept koji uspijeva i najvećim početnicima!

Počela je sezona jagoda, voća koje volimo konzumirati na mali milijun načina. Upravo zato, ovog puta odlučili smo isprobati jedan zanimljiv recept koji uključuje i gin. Naime, riječ je o ukusnim čokoladnim muffinima koji su upotpunjeni ginom i jagodama, a s obzirom na to da je recept koji smo izdvojili vrlo praktičan, nema baš nikakvog razloga da vikend koji dolazi ne zasladite ovim preukusnim desertom za kojeg garantiramo da će oduševiti sve redom!

Sastojci za otprilike 7 muffina:

80 g tamne čokolade, 74% udio kakaa
80 g čokolade za kuhanje, 40% udio kakaa
100 g maslaca
3 jaja
1 žlica glatkog pšeničnog brašna
1 žličica bourbon vanilije u prahu
80 g šećera
prstohvat soli
3-4 žlice gina
mjerica jagoda



Priprema:

Pećnicu je potrebno zagrijati na 200°C, a u kalupe za muffine posložiti papirnate kalupiće. Prvi korak pripreme smjese je čokoladu za kuhanje razlomiti na kockice. Zatim je potrebno promiješati maslac, sol i obje čokolade te ih rastopiti na pari. Sljedeći korak je razmućivanje jaja te dodavanje šećera, rastopljene čokolade i brašna. Sve skupa je potrebno dobro promiješati i sjediniti te kada je smjesa ujednačena dodati zadanu količinu gina. Kada ste finalno ujednačili smjesu, izlijete ju u ravnomjerno u kalupe i u svaki muffin ubacite malene kockice jagoda, a po želji dekorirajte i vrh. Muffine pecite 10-ak minuta te ohladite prije jela.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 08.04.2021. u 10:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p