GASTRO

Destinacija stvorena za gurmane

Predstavljene nove berbe Meneghetti vina i kuhinja restorana Time
food 
Na tržište ponovno dolazi pjenušac Meneghetti Classic. Radi se o pjenušcu proizvedenom klasičnom metodom pod vodstvom glavnog enologa Meneghetti vina Waltera Filiputtija koji u svom sastavu pored chardonnaya i bijelog pinota ima oko 30% crnog pinota koji mu daje posebnu kompleksnu aromatiku.

Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. U njenom sastavu djeluju wine hotel sa 4 sobe i apartmana, vinarija i restoran Meneghetti, dobitnik 16 Gault & Millau bodova za 2015. godinu.

wine
Od 2013. godine Meneghetti je član internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux. Vinarija proizvodi ukupno 9 etiketa vrhunskih vina uz godišnju proizvodnju od oko 80000 butelja te oko 1500 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja najviše kvalitete.

Istom prilikom je predstavljen novi koncept i kuhinja zagrebačkog restorana i bara Time. Restoranski dio ima 40-ak sjedećih mjesta i sushi bar gdje gosti mogu uživo pratiti kako se sushi priprema pred njima. Prostor bara pak njeguje opuštenu i neformalnu atmosferu uz velik izbor vina, alkoholnih pića i napitaka dok se vikendom organiziraju nastupi raznih DJ-a i muzičkih izvođača što ga trenutno čini jednim od najatraktivnijih mjesta za večernje izlaske u Zagrebu.
 
food
Meni restorana Time rezultat je dužeg promišljanja i testiranja te predstavlja zanimljivo osvježenje za trenutnu gastronomsku ponudu u Zagrebu. Pomno je osmišljen i originalan, sastavljen od nepretencioznih i formatom jednostavnih jela, koja su sva na neki način povezana s Azijom. Kulinarski tim restorana Time napravio je dobro izbalansiranu kombinaciju prepoznatljivih tradicionalnih azijskih jela s onima koja su istinski fusion sinonimi, jer osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme uključuju korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika. Dio njih, poput zelenog curryja, vrlo je autentičan, dok drugi dio, poput odreska od lososa, predstavlja modernu fusion kuhinju, na zanimljiv način spajajući tradicionalnu europsku kuhinju s azijskim utjecajima.
 
food 
Foto: PR
Objavljeno: 24.05.2015. u 10:39
Tagovi: hrana, kuhanje, Vino

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p