GASTRO

Dolac je postao bogatiji za novu hit lokaciju u kojoj ćete obožavati započinjati svoj dan

Ne propustite posjetiti preslatki bisto i pekarnicu s potpisom Tvrtka Šakote, Matije Powlison Belkovića i Petre Jelenić

Da Zagrepčani obožavaju svoja jutra započinjati na špici ne trebamo previše naglašavati, no osim tradicionalnog ispijanja kave, kao novi omiljeni ritual izdvajaju se i odlasci na bruncheve i slatke zalogaje. Popis preslatkih, cozy mjesta na kojima volimo započinjati svoj dan ili pak provoditi slobodne trenutke, svakim danom je sve veći, a na njega se odnedavno upisala i nova lokacija na Dolcu koju morate posjetiti!

Dolac osim što je poznat kao najpoznatija tržnica u gradu, ova lokacija sve češće slovi i kao prava gastro oaza na kojoj možete pronaći preslatka mjesta za popiti kavu i uživati u slasnim i slatkim zalogajima. Tako od sutra, 12. siječnja 2023. godine možete uživati u novom lokalu zanimljivog naziva SALO, a iza kojeg stoje već poznata imena domaće gastronomske scene - Tvrtko Šakota, Petra Jelenić i Matija Powlison Belković. Riječ je o lokaciji koja je zapravo spoj dnevnog bistroa i pekarnice, a koju smo među prvima imali priliku i posjetiti!

 

Ono što će vas privući jest cozy atmosfera i naglasak na tradiciji koja savršeno koketira s modernim dizajnom, dok će vas miris svježeg peciva, kvalitetne kave i slastica zadržati, ali i potaknuti da se u ovo simpatično mjesto uvijek iznova vraćate. Salo možete pronaći na samom vrhu Skalinske ulice te se u ponudi nalaze jela koja su prava reinterpretacija hrvatske tradicijske kuhinje. Slana jela, kruhove i peciva, potpisuje chef Tvrtko Šakota, dok je za slastice zadužena slastičarka Petra Jelenić. Cijelu priču zaokružuje specialty kavom jedan od osnivača i vlasnika Cogito Coffee Roastersa, Matija Powlison Belkov. Ovaj sjajan tim nam je otkrio kako se cijela ideja ovog zanimljivog koncepta zapravo kuha već osam godina, samo nikako nije bio trenutak da se ona i realizira, sve do sada!Sam naziv SALO inspiriran je ukusnim salenjacima koji su također dio ponude te su zapravo pravi odraz tradicije na kojoj se cijeli koncept i temelji. U dnevnoj ponudi možete pronaći desetak dnevnih jela, poput zlevke, štrukli, sendviča, razne slastice, biodinamička vina te bogatu ponudu pekarskih proizvoda čiji je poseban i sam koncept izrade. SALO dio žita za izradu proizvoda nabavlja s austrijske biodinamičke farme Meinklang, dok se samo žito od kojeg rade kruh melje u Rastokama. Također, u izradi se koristi i kukuruz osmoredac, a ove ukusne pekarske proizvode možete kupiti i za doma.

Definitivno je riječ o mjestu u kojem ćemo rado započinjati svoj novi radni dan ili pak provoditi svaki slobodni trenutak u omiljenom društvu!

Foto: Instagram
Objavljeno: 11.01.2023. u 12:49
Tagovi: hrana

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p