GASTRO

Domaća pizza za prste polizati

Stromboli pizza kao slasni ljetni ručak 

stromboli pizza just cake the cupcake 
Ovoga sam se puta uputila na gurmansko putovanje Italijom i isprobala recept za rolanu Stromboli pizzu. U slučaju da vam je dosta obične pizze, predlažem ovu jednostavnu alternativu – sastojci su isti, samo je postupak malo drugačiji. 

Iskoristiti možete kupovno tijesto za pizzu, ili ovaj recept koji sam pokazala prije nekoliko tjedana. Isto tako, najbolje je koristiti domaći umak za pizzu ili pak obični ketchup.

Sastojci:
tijesto za pizzu (500g)
1 doza pizza umaka ili ketchupa
200 g mozzarelle
50 g šunke
50 g gaude
150 g špeka
par listića bosiljka
sol, papar i malo origana
 
stromboli pizza just cake the cupcake
Priprema:
1. Tijesto razvaljati u pravokutnik. Premazati pizza umakom ili ketchupom, ali ostaviti sa svih strana 2 cm da možete zarolati.
2. Posipati gaudu te na to poslagati špek. Preko toga posipati šunku i potrganu mozzarellu.
3. Na sve to dodati par listića bosiljka.
4. Rolati tijesto lagano u roladu i pričvrstiti krajeve.
5. Staviti na pleh za pečenje tako da je spojena strana i pričvršćeni rubovi na dnu.
6. Zarezati par rezova nožem i premazati jednim jajem koje ste umutili sa žlicom mlijeka.
7. Posipati paprom i solju te staviti malo origana.
8. Peći na 200 stupnjeva 16-18 minuta dok ne postane zlatne boje. Pustiti da se malo ohladi i narezati na kriške.
 
 
Tihana Koprek
Objavljeno: 24.07.2016. u 12:04

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p