GASTRO

Domaći brend čokolada zbog kojeg bismo zanemarili dijetu

Jeste li već kušali egzotične spojeve koji se kriju iza imena Taman?

Taman Chocolates 
Jedinstvene kombinacije okusa sjedinjene u savršenoj mjeri: ničega previše, ničega premalo, na pravom mjestu u pravo vrijeme… Riječi su ovo kojima je domaći brend čokolada Taman zagolicao maštu svim slatkoljupcima. Potpuno ih je pak osvojio domišljatim kombinacijama kokosa i limunske trave, gorko-slatkom tamnom čokoladom začinjenom kajenskim paprom i malinama...

Iza brenda Taman Chocolates krije se manufaktura Malo & Slatko koju je 2015. godine pokrenuo Stiv Kahlina, poznat i kao El Bahatee, sa suprugom Sanjom. Godine edukacije i istraživanja, ali i velika ljubav prema čokoladi potaknula je ovo dvoje kreativaca na proizvodnju autorskih čokoladnih proizvoda. Uspjeh, ako je suditi prema dosadašnjem interesu, nije izostao.

Svi se čokoladni proizvodi okupljeni pod brendom Taman Chocolates inače proizvode ručno, u malim serijama, a u proizvodnji se koriste visokokvalitetne namirnice, od vrhunskih belgijskih čokolada do organski uzgojenih začina i čistih prirodnih esencijalnih ulja. Također, izbjegava se korištenje konzervansa i kemijski konzerviranih namirnica pa je rok trajanja Taman čokolada kratak.
 
Taman Chocolates 
Taman Chocolates 
taman   
 
Razni se sastojci spajaju i okusi kombiniraju u slatkoj manufakturi, pa se tako u ponudi Taman Chocolates mogu pronaći tamne čokolade s pistacijama i ružama, mliječne čokolade s pečenim kakao sjemenkama, karamelizirane bijele čokolade s pečenim bademima i crnom havajskom soli, mliječne čokolade s kokosom, limunom i limunskom travom ili pak tamne čokolade s narančom, paprom i timijanom. Tu su i čokolade na žličici idealne za topli mliječni napitak, kao i fine praline među kojima se kao najpopularniji okusi izdvajaju mango i korijander, timijan i kruška, rum s mentom i limetom, acceto balsamico karamela ili pak kombinacija indijskog oraščića i curryja.
 
 
Taman Chocolates 
Taman Chocolates 
Taman Chocolates 
Taman Chocolates mogu se pronaći u Miva Galeriji vina, Croatian Gifts Storeu Crop, trgovini delikatesama KOŠARA & KAŠETA, VINTESA Vinoteci, Apetit Restaurant & Baru (shop).   
   
Više detalja o Taman čokoladama doznajte na službenoj stranici.
 
 
 
M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 29.08.2016. u 14:10

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p