GASTRO

Domaći čokoladni keksi koje obožavamo

Sanja Štrbac donosi vam odličan recept za našu najdražu jesensku slasticu!
 
Jesen je vrijeme kada se ušuškamo u svoj topli dom i kada nam šalica toplog napitka postaje najbolji prijatelj, a i pokoji keks uvijek dobro dođe. Činjenica je da je život ljepši uz svježe pečene kekse, a ova domaća verzija poznatog keksa ovdje je da vaš dan učini boljim, slađim i ljepšim.
 

Sastojci za oko 40 većih keksi:

200 g šećera
3 cijela jaja
1 vanil šećer
250 g maslaca ili margarina
500 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
100 g mljevenih oraha
200 g čokoladnih kapljica ili čokolade nasjeckane na sitno
 


Priprema:

1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.

2. Tepsiju obložite papirom za pečenje.

3. Od prvih 7 sastojaka zamijesite ljepljivo tijesto.

4. Na kraju umiješajte čokoladu. Tijesto će i dalje biti ljepljivo.

5. Na tepsiju pomoću žlice vadite kuglice, pritom ostavljajući par cm između svakog keksa jer će se tijekom pečenja malo dići i raširiti.

6. Ukoliko ćete raditi manje kekse, pecite ih 10 minuta, ukoliko ćete veće, pecite ih 13 minuta.
 


U slast!

Sanja Štrbac

Objavljeno: 24.10.2014. u 11:11
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p