GASTRO

Domaći keksi od kokosa kao idealna blagdanska slastica

Brze i fine grickalice
just cake girl
J
oš je samo tjedan dana do Božića stoga sam se bacila na pravljenje keksića. Nakon onih s brusnicama i bijelom čokoladom, došao je red i na odličnu kombinaciju kokosa, cimeta i čokolade.


Ove je kekse vrlo jednostavno napraviti, što će mnogima zasigurno biti plus s obzirom na blagdansku strku i manjak vremena. Naime, samo par sastojaka je potrebno za ove slatke grickalice, a koji su to doznajte u nastavku.

Sastojci:
220 g brašna
20 g kokosovog brašna
1 cimet-šećer
90 g omekšalog maslaca
1 jaje +1 žumanjak
60 g šećera u prahu

Priprema:
1. Sve sastojke sipati u mikser i miksati dok se ne spoje.
2. Staviti smjesu na prozirnu foliju i oblikovati u valjak, tj. salamu.
3. Staviti u hladnjak na oko sat vremena da se stvrdne.
4. Rezati na kolute debljine oko 1.5 cm i peći na 180 stupnjeva oko 10 minuta dok na rubovima ne porumeni.
5. Ohladiti te svaki keksić umočiti u rastopljenu čokoladu do pola i posipati kokosovim brašnom.


Tihana Koprek
Just Cake Girl
Objavljeno: 18.12.2016. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p