GASTRO

Duh zime uhvaćen u novoj domaćoj craft pivi

Nova craft pivovara predstavila je limitirano pivo
crafters
M
ajstori u kuhanju piva, vječni predatori koji imaju samo jedan cilj; stalno poboljšavati recepture i zapljeskati svakom pokušaju – Crafter's tim – predstavili su još jedno pivo u svom asortimanu, zimsko pivo. Duh zime ovog limitiranog izdanja prožima se kroz brojne začine; suho voće (marelice, šljive i grožđice), cimet i prvoklasnu vaniliju, pa mu ime Crafter's Spirit savršeno pristaje.


Glavni kuhar, majstor pivar, popularno master brewer, kreator recepata i osoba koja upravlja procesom proizvodnje, Silvije Boroš-Sergio, poznata njuška s domaće homebrew scene, koji već godinama u kućnom pogonu hobistički kuha i eksperimentira stilovima i okusima objasnio nam je kako je nastalo ovo slasno pivo: ''Zimsko pivo je Scotch Ale i ima osam posto alkohola, ali mogli ste primjetiti da se ne osjeti ta jačina i da je pitko. Tajna je u dobrom balansu koji smo dobili tako da je na početku odmaknuta sladovina, a nakon fermentacije smo dodali cimet u kori i vaniliju''.

crafters
Svi koji su probali zimsko pivo na prezentaciji ovoga petka u Historyju u Tkalči, a bilo je tu pravih pivskih znalaca, složili su se da je pitko i svečanog okusa. Za potpuni doživljaj i posebno druženje Crafter's tim pripremio je kiflice punjene pekmezom od voća korištenog u zimskom pivu, kao i rakiju od drugog dijela tog istog voća, a za ravnanje okusa poslužili su razne sireve, jer vrijedilo je probati i ostale vrste njihovih piva.

Crafter's tim do sada je na tržište lansirao osam vrsta craft piva: Hopper, Swing, Chimney, Escape, Switch, Glider, Pumpker i Spirit i svi su začinjeni najkvalitetnijim sastojcima čije kombinacije mirisa i okusa bude znatiželju da ih probate sve.

crafters
Foto: PR
Objavljeno: 13.12.2016. u 13:23
Tagovi: craft beer

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p